Smitt&Smula: Mammas fylte pannekaker

Porsjoner: 5 pluss noen vente-pannekaker

Pannekaker:

0,5 liter melk

1 egg

1/2ts salt

160g mel

 

Forslag til fyll:

1 boks rømme

¾ pakke smårettskinke

1 liten purre

Ost til gratinering

 

Det var en gang en søndag i oktober. Høsten var kommet for fullt, og vinden rev i veggene. Smula satt og hørte på den nye høstskiva til Odd Nordstoga og lengta til fjells. – Jeg vil bare sitte på hytta, med rødvin i den ene hånda og mammas fylte pannekake i den andre jeg, sa hun litt betutta til Smitt. Smitt syntes synd på Smula, og ville gjerne hjelpe. – Jeg kan ikke gi deg fjellet, Smula, men mammaen din sine fylte pannekaker, de skal du jammen få.  Smitt skjenket Smula et glass rødvin for humørets skyld, og satte i gang på kjøkkenet.

Først lagde hun pannekaker av en halv liter melk, ett egg, litt salt og 160 gram hvetemel. Dette ble nok til åtte pannekaker. Det var kun fem av dem som skulle fylles, så hun ga Smula en liten vente-pannekake med syltetøy så lenge. Stekeovnen ble satt på 220 grader. Mens ovnen ble varm blanda Smitt en boks med rømme, en liten, grovhakket purre og nesten en hel pakke med smårettskinke. Til slutt litt krydder hun hadde for hånden. Smula hadde nå blitt i bedre humør, og svingte seg til høye toner av telemarkingen, mens hun venta fornøyd på maten. Smitt lo og begynte å legge fyllet i pannekakene. To spiseskjeer midt på hver, for så å brette dem sammen. Den ene siden først, så den andre, deretter den tredje og fjerde siden. Smitt snudde pannekakene med skjøten ned, og la de på et stekebrett. Ost ble strødd på toppen, før det hele gikk i ovnen til osten var blitt gyllen. Og plutselig ble ikke denne høstkvelden så verst allikevel. Velbekomme!

 

Tekst: Smitt&Smula

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*