Unikum digger: Unwrapped

Unwrapped er en zero-waste butikk i Kristiansand (Kirkegata 17) og Arendal (Torvgata 7). De har fokus på økologiske, miljøvennlige og plastfrie varer. Enten kan du fylle opp en papirpose med den mengden du ønsker, eller ta med din egen emballasje som glasskrukker. Disse veier de på forhånd, og du kan kjøpe nøyaktig den mengden du trenger.

Ikke flere nedstøvete store pakker innerst i skapet eller en haug med små pakninger av noe du trenger mye av. Hvis du sitter med en drøm om å male ditt eget mel (hvem gjør vel ikke det midt i studiepresset?) så kan du kjøpe økologiske korn og deretter male det selv i butikken. De har ulike produkter til kjøkken, bad, velvære, hagen, klær.. Oppvaskbørster av tre istedenfor plast, shampoo-barer, til og med komposterbare “plast”-poser! Det at Sørlandet ikke bare har en, men to zero-waste butikker er egentlig ganske utrolig med tanke på at vi ofte er litt tregere ute enn mange andre land. I Kristiansand har de butikken i “Kollektivet” som er en samling av lokale gründere, designere og kunstnere som har gått sammen for å drive butikk.

Tekst: Marthe Elden Wilhelmsen

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*