Oppskrift: Brente kryddernøtter

Foto: Ingrid Krossbakken

Brente kryddernøtter er ein enkel og billig liten helgekos, som står i still til haustveret ute.  

Ingrediensar:  

250 g nøtter (usalta) 

150 g sukker  

1 dl vann 

2 ts vaniljesukker  

1 ts kanel  

1 ts kardemomme 

1 ss smør  

Flaksalt (kan sløyfast) 

 

Slik gjer du: 

  1. Ha nøtter, sukker, vatn og krydder (utanom salt) i ein kjele eller ein steikepanne med høg kant og kok opp på medium varme.  
  2. Rør stadig i blandinga til vatnet har fordampa. Nøttene vil da bli tørre og grå samtidig som sukkeret blir kornete.
  3. Fortsett å røre til sukkeret igjen har smelta, prosessen tek 10-15 min.
  4. Når sukkeret har smelta tek du steikepanna av plata og tilsett smøret, rør godt.
  5. Hell nøttene over på eit bakepapir og eventuelt strø over faksalt. 
  6. Avkjøl og nyt!  

 

Skrevet av: Ingrid Krossbakken 

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*