Vi i Unikum ønsker velkommen alle studenter i Kristiansand og Grimstad som ønsker å bli med på å lage et studentmagasin av god kvalitet! Liker du å skrive, fotografere eller designe? Meld deg inn på Facebook-gruppa vår og/eller kom på møte i STA-bygget (Gimlemoen 24 i Kristiansand) på onsdager klokka 17.00 i  studiesemestrene.

Hvor mye tid du har til overs og hvor engasjert du har lyst til å være, er helt opp til deg. Selv om du ikke ønsker et ansvarsverv i Unikum, har vi alltid dørene åpne for de som bare vil skrive en sak eller ta et par bilder iblant. Nye journalister, anmeldere eller kommentatorer har alltid et friskt øye når de starter, og vi håper Unikum over lengre tid skal være en studentavis som alle på UiA og andre høgskoler i Agder kan være stolte av og føle tilhørighet til.

Vi i redaksjonen har et ønske om at Unikum skal bli dypere og mer kritisk i sin journalistikk. Vi har et mål om å være et forbilde for debatt og løfte frem de enkeltmenneskene eller gruppene som gjør UiA til det beste universitetet. Til dette trenger vi din hjelp. Det er bare gjennom fellesskapet at vi kan skape de gode historiene. Har du ideer til hva slags saker vi burde skrive om eller har tips om hva vi bør gjøre bedre? Vi er studenter som skriver for studenter, uten tilbakemelding og lesernes hjelp kommer vi ikke videre i utviklingen vi ønsker.

Arbeidet i Unikum er frivillig.

Nedenfor finner du beskrivelser av de ulike rollene i Unikum. Har du spørsmål, ta kontakt med ansvarlig redaktør på e-post med adressa redaktor@unikumnett.no.

Unikum har følgende stillinger ute. Søknad sendes til styreleder@unikumnett.no, innen fredag 24. august. Under utlysningene kan du lese de andre stillingeme du kan ha som frivillig student. De krever ingen søknad, kun oppmøte.

Daglig leder

Som daglig leder sitter du med ansvar for å selge annonser til Unikums magasin og unikumnett.no. Du vil også sitte med økonomistyringen til avisen. Det vil blant annet si å betale regninger, lønn, sende ut fakturaer, sette opp budsjetter og regnskap.

Mer om arbeidsoppgavene kan finnes i styringsdokument for de to kommende semester.

Vi søker deg som:

 • Har stå på-vilje, og tør kjempe til seg viktige annonse-kroner i et tøft marked.
 • Forstår seg på tall og økonomi.
 • Selvdisiplin og struktur nok til å få gjøremål unnagjort.  
 • Samarbeidsvillig og fremovertenkende.

Honorar: 6.000 kroner i måneden.

For spørsmål, ta kontakt med styreleder Roar Frivold Skotte: 992 99 054, styreleder@unikumnett.no. Søknadsfrist er fredag 24. august.

Ansvarlig redaktør

Som ansvarlig redaktør står du til ansvar for alle redaksjonelle produkter i Unikum, både nett, podkast og den trykte magasinutgaven. Du vil lede en redaksjon med herlige frivillige medlemmer og sammen skape Norges beste studentavis.

Mer om arbeidsoppgavene kan finnes i styringsdokument for de to kommende semester.

Vi søker deg som:

 • Har journalistisk kompetanse og er bevisst pressens rolle i både samfunn og studiemiljøet.
 • God vurderingsevne.
 • Får frem det beste i ditt team.

For spørsmål, ta kontakt med styreleder Roar Frivold Skotte: 992 99 054, styreleder@unikumnett.no. Søknadsfrist er fredag 24. august.

Grafisk ansvarlig

Du vil ha ansvar for den estetiske delen av magasinet. Det betyr at du jobber tett på redaktørene og journalister for at innhold og innpakning henger sammen. Mye av tiden vil gå med til å designe sider, og gjøre magasinet klart for trykk under hver deskehelg. Du må også forvente å stå til disposisjon for lærevillige medlemmer.

Honorar: 6.000 kroner i måneden.

For spørsmål, ta kontakt med styreleder Roar Frivold Skotte: 992 99 054, styreleder@unikumnett.no

Mer om arbeidsoppgavene kan finnes i styringsdokument for de to kommende semester.

Søker deg som:

 • Er kjent med Adobe-programmene, og da særlig Indesign.
 • Har et øye for godt design.
 • Kan forklare og lære bort til mindre erfarne grafikere.

For spørsmål, ta kontakt med styreleder Roar Frivold Skotte: 992 99 054, styreleder@unikumnett.no. Søknadsfrist er fredag 24. august.

Radioredaktør

Unikum har spleiset seg med Radio Sirka. Det betyr at vi har masse utstyr, et flott radiorom, men ingen til å bygge opp det som skal bli vår nye radioredaksjon. Der kommer du inn! Vi søker noen som kan lede en underredaksjon av ivrige radiofolk med hver sine podkast-konsepter. Du vil være avgjørende for oppbyggingen av den nye radioredaksjonen.

Mer om arbeidsoppgavene kan finnes i styringsdokument for de to kommende semester.

Søker deg som:

 • Er villig til å bygge opp noe fra bunn
 • Har teknisk kompetanse, eller har lyst til å bli teknisk kompetent
 • Høy arbeidsmoral og glad i radio

Vervet er frivillig

For spørsmål, ta kontakt med styreleder Roar Frivold Skotte: 992 99 054, styreleder@unikumnett.no. Søknadsfrist er fredag 24. august.

Distribusjon- og markedsføringsansvarlig

I denne lederstillingen har du to primæroppgaver. Den første er å organisere utdeling av magasinet ti ganger i løpet av studieåret. Her har du et overordnet blikk, mens du får god hjelp av de resterende medlemmene til den faktiske utleveringer. I tillegg skal du jobbe for å synliggjøre Unikum ut til våre lesere, gjennom ulike tiltak.

Mer om arbeidsoppgavene kan finnes i styringsdokument for de to kommende semester.

Søker deg som:

 • Har noen tanker om hvordan Unikum kan bli mer synlig
 • Pålitelig og full av egne initiativ

Vervet er frivillig

For spørsmål, ta kontakt med styreleder Roar Frivold Skotte: 992 99 054, styreleder@unikumnett.no

 

Under følger en rekke stillinger som ikke krever noe annet enn at du møter opp. Du kan også ta kontakt om du vil ha mer info om disse. Ingen søknadsfrist. 

Journalist:

Som journalist i Unikum har du muligheter til å skrive spennende saker innenfor emner som kultur, sport, reportasjer, nyheter med mer. Det er bare du som setter grenser! Hvor mye du vil jobbe for oss er helt opp til deg selv, men når du først skriver en sak forventer vi at du kommer med en ferdig tekst til oss. Uansett erfaring er du hjertelig velkommen. Vi har ukentlige møter der du vil få muligheten til å få hjelp med tekstene dine og ønsker å gi deg trygge rammer til å utvikle ditt skrivetalent!

Er du interessert? Kom på møte eller send en e-post til redaktor@unikumnett.no.

Fotograf:

Som fotograf i Unikum får du varierte fotooppdrag, alt ifra portretter til konsertbilder. Vi ønsker å videreutvikle dine fotoevner og hjelpe deg med å fange de rette øyeblikkene. Vi råder alle som har lyst til å lære å ta bedre bilder til å bli med i Unikum. Du vil få hjelp og veiledning, samt havne i et veldig sosialt og kreativt miljø. Dersom du ikke har kamerautstyr selv er det ingen grunn til å vegre seg, vi har utlånskamera på lur.

Er du interessert? Kom på møte eller send en e-post til red@unikumnett.no.

Grafiker:

Som grafiker i Unikum får du spennende og interessante arbeidsoppgaver innen farge, grafikk og layout. En langhelg i måneden lager grafikerne avisen, og her får du bryne deg på det meste fra enkel bildebehandling til mer kompliserte layouter. Vi bruker Adobe programmene som verktøy, da særlig InDesign, Photoshop og Illustrator. Uansett erfaring og kunnskapsnivå er du hjertelig velkommen. Opplæring vil bli gitt og det er en fantastisk mulighet til å lære enda mer. Du blir mer stilsikker, får varierte oppgaver å arbeide med og blir utfordret til å tøye grenser.

Er du interessert? Kom på møte eller send en e-post til grafisk@unikumnett.no.

Nettredaksjon:

Kunne du tenke deg å lære mer om nettmediet som sjanger? Har du lyst til å bidra med å publisere poster – nesten daglig?

Da er muligheten her! I dag drives nettsiden vår kun av nettredaktør. Vi ønsker å benytte oss av nettmediet i større grad den kommende tiden. Derfor er det nødvendig med en utvidet nettredaksjon. I den forbindelse søker vi nå flere personer som kan tenke seg å bidra med å publisere egne saker for nettsiden, bidra med å kartlegge sakene for nettmediet og jobbe med administrering og idèutvikling.

Er du interessert? Kom på møte eller send en e-post til nett@unikumnett.no.

Sist oppdatert 13. august 2017.

Vær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*