Hvilke utfordringer tror du neste generasjon vil møte?

INE MALEN MALERØD, BACHELOR I KOMMUNIKASJON (22)

Dersom digitalisering og den teknologiske veksten holdes gående, tror jeg nok at jeg selv ville forutse den økte problematikken som er knyttet til overflødig bruk av sosiale medier og digitale «gadgets». Dette vil da kunne generere en urealistisk grunnlinje for hva som skiller faktum fra modifisert virkelighet.

Foto: Privat

SOFIE ANDERSEN SKIFJELD, BACHELORI KOMMUNIKASJON (22)

Jeg tror at en av utfordringene den neste generasjonen kommer til å møte på, blir miljøet. Allerede nå ser vi store negative forandringer i miljøet og det kommer stadig flere miljøkatastrofer.
Blir ikke noe endret snart, kommer nok dette til å forverre seg. Jeg tror også at arbeidsmarkedet kan bli vanskeligere å komme seg inn på, da flere og flere tar høyere utdanning. Av den grunn blir det mer konkurranse om arbeidsplassene, uten at det blir flere arbeidsplasser.

ADAM TZUR, MASTER I SAMFUNNSKOMMUNIKASJON (29)

Utenom klimautfordringene, er det mange kandidater. Flere store yrkesgrupper vil automatiseres, eksempelvis sjåfører, butikkmedarbeidere, til og med rådgivere blir erstattet med Al-rådgivere. Kunstig intelligens begynner å bli utrolig bra i mange situasjoner. Den kan beregne og forutsi unike løsninger. For eksempel er noen Al-er gode på å identifisere sykdommer fra røntgenbilder. Dette er en veldig spennende utvikling. Samtidig lurer jeg på hvordan verden vil se ut for neste generasjon, og hvordan de vil takle karriereutfordringene.

THOMAS NESTAAS, MASTER I INFORMASJONSSYSTEMER (24)

Utfordringer relatert til klimaet, er det første jeg tenker på. Jeg tror det vil oppstå problemer relatert til økende temperaturer, som for eksempel tørke og stigende havnivåer. Jeg tror nåværende goder, som for eksempel ubegrenset tilgang på vann, og private biler, ikke vil være reelt for neste generasjon. Samtidig tror jeg også at en økende globalisering vil resultere i at det lokale næringslivet får større konkurranse fra internasjonale aktører, og jeg ville ikke blitt overrasket om neste generasjon nordmenn må sitte i jobbintervjuer sammen med kinesere, indere, eller filippinere.

TIRIL LUND, BACHELOR I KOMMUNIKASJON (21)

Jeg tror noe av det viktigste er at folk kommer til å få større innsikt i hvordan industrien påvirker miljøet, og at det er en av de største grunnene til global oppvarming. Vi kommer til å ta tak i dyrevelferd og skjønne hvor viktig det er, at det er verdige liv, og at det er dyremishandling når man får en innsikt i hvordan industrien fungerer. Vi må ta tak i både miljøet og selve dyrene. Vi burde gi mer kunnskap til samfunnet om dette, og gjøre store forandringer så fort som mulig. Utenom dette, vil jeg tro den teknologiske utviklingen avgjør mye for oss. Samt at den kunstige intelligensen bare blir smartere og smartere, og det er skummelt hvordan det en dag kan ta over verden. Man ser jo etterhvert at ingen barn går ut av døra lenger, men bare er på nettbrettene sine.

Det er ikke mange år siden dette ble en forandring. Jeg tegnet med kritt i gaten min og lekte sisten for bare 10 år siden.

IDA HONNEMYR, BACHELOR I ØKONOMI OG ADMINISTRASJON (20)

Jeg tror neste generasjon kommer til å møte et samfunn som er enda mer digitalisert enn det det allerede er. Det vil nok være teknologiske løsninger, som gjør samfunnet bedre og også mer effektivt. Man kommer nok også til å møte mange utfordringer og konflikter relatert til miljø og klimaendringer.

INGRID DIHLE, MASTER I SAMFUNNSKOMMUNIKASJON (26)

Jeg håper noen forskere der ute i verden har klart å klekke ut en måte å klone og gjenskape dinosaurer på. Litt à la Jurrasic Park, men for trygghetens skyld kan de være noe mindre. Min drøm for neste generasjon (og meg selv som eldre dame), er å ha muligheten til å ri på en Brachiosaurus inn mot solnedgangen, på en kritthvit strand i Maldivene.

HELENE HELGESEN, BACHELOR I ØKONOMI OG ADMINISTRASJON (20)

Jeg tror den neste generasjonen kommer til å møte på store miljøproblemer, mye større enn de som er nå, dersom utviklingen fortsetter slik den er nå. I tillegg tror jeg mange dyrearter vil få problemer med å tilpasse seg ett nytt klima, noe som kan resultere i at mange arter blir utryddet kjappere. Slik vil det blir flere dyrearter som den neste generasjonen ikke vil få oppleve, og det er litt synd.

VILDE KAROLINE MORTENSEN, BACHELOR I BARNEHAGELÆRERUTDANNING (21)

Jeg har egentlig ikke noe veldig langt svar på det spørsmålet. Men jeg tror neste generasjon kommer til å møte problemene vi allerede holder på å lage, som klimaendringer og miljøproblemer.

HENRIK GILL, ÅRSTUDIUM KOMMUNIKASJON OG MEDIER (22)

Jeg tror neste generasjon vil møte på flere utfordringer. Den første er miljø, ikke det at jordkloden går under på grunn av miljø, men at verden blir mye mer miljøbevisst på grunn av den negative utviklingen med global oppvarming. Jeg tror også det kommer til å bli mye mer kroppspress fordi teknologien utvikler seg, som igjen fører til at rollen til sosiale medier kommer til å vokse.

Tekst: Magnus Ljøstad | Foto: Magnus Ljøstad, Privat

Forfatter

, , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.