Eksamenskonsertene ved UiA nærmer seg!

Eksamenskonsertene ved UiA nærmer seg!


I det nybygde Sigurd Køhns Hus, et crowdsurf fra kantina på Universitetet i Agder, er forberedelsene i gang for fullt til de velrennomerte eksamenskonsertene. De går av stabelen om snaut en måned.

Hver vår uteksaminerers bachelor – og masterstudenter fra det som på folkemunne gjerne referers som «musikkonservatoriet», altså Institutt for musikk ved UiA. Eksamineringen gjøres i konsertform. Flere av studentene er allerede kjente navn i musikkbransjen – og noen er ukjente «rising stars» finslipt gjennom det som er landets ant mest påkostede studium etter medisinstudiet ved UiO.

– Det er en type konsert som det blir lagt mye prestisje i, sier keyboardist og pianist Syver Storskogen (22) som er en av de 48 som skal uteksamineres. Han turnerer fortiden landet rundt med Gabrielle i tillegg til studiene. – Denne dagen vil man jo gjerne spille så godt man kan, og lage en helhetlig bra konsert.

- Dette er musikernes dag, sier den konsert- og eksamensklare bachelorstudenten Syver Storskogen

Instituttleder Tore Bråthen supplerer: – Dette er en eksamenfestival! Utrolig mange konserter på kort tid. Det er selvfølgelig åpent for alle og helt gratis, forklarer Bråthen entusiastisk.

– Det som kan være litt utfordrende for publikum er at noen av konsertene begynner tidlig på dagen, ikke bare på kveldstid. Jeg vil oppfordre folk om å sjekke «Rytmisk Linje, UiA» på Facebook eller  uia.no/kunst for mer informasjon. Dette er konserter som viser vei for studentene og deres fremtidige musikalske virke. Alle er hjertelig velkomne, gjentar Bråthen avsluttende.

Her på Unikumnett finner du nedenfor en oversikt over hvem som spiller når. Hver konsert varer i ca en time. Man vil kunne få med seg de fleste sjangre og uttrykk – fra hardtslående rock til tidløse klassiske verk. Det er bare å møte opp tidlig for å sikre seg gode plasser.

Konsertoversikt:

Rytmisk linje

Klassisk linje

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.