«Hver gang vi møtes» – duetter

«Hver gang vi møtes» – duetter


I går kveld tok vi farvel med gjengen i årets «Hver gang vi møtes». Vi har anmeldt alle duettene.

Sesongens siste episode av «Hver gang vi møtes» ble en flott oppsummering og bød på unike duetter. (Foto: Hver gang vi møtes/pressefoto)

Kurt Nilsen og Anita Skorgan – «Friendly»

Kanskje ikke så langt unna originalen, men Kurt gjør en god erstatning for Teigen. Dette er nok en duett som er såpass forbeholdt superparet Teigen og Skorgan. Hun har selv aldri sunget låta med noen annen enn nettopp Teigen. Likevel er det pent, hyggelig, og oppsummerer på en fin måte årets sesong av tv-suksessen.

Marion Ravn og Lene Marlin – «Where I’m Headed»

Morsomt å høre Marion og Marlin synge duett. Det merkes at førstnevnte er vant til å synge tostemt med sin tidligere kollega Marit Larsen. Gøy er det å høre låtskriveren synge sin egen låt, så mange år etter den herjet på hitlistene. Det låter fint, og stemmene kler hverandre. Kanskje ikke superoriginalt, men en fungerende versjon av en veldig fin låt.

Magnus Grønneberg og Ole Paus – «Hodet over vannet»

Gøy med en duett der begge har så særegne stemmer som både Grønneberg og Paus er i besittelse av. De harmoniserer kanskje ikke godt, men er lekne og gir i hvert fall låta ny giv. Det så ut som om låtskriveren Abel koste seg da han ble hedret med duetten. Opptreden er greit gjennomført uten at låta kan sies å bli løftet til nye høyder.

Marion Ravn og Magnus Grønneberg – «Syndere i sommersol»

Det rocka potensialet i Marions stemme kler godt stemmen til hennes store idol. Det merkes at de har øvd på gjennomføringen, og det er velfungerende i det store og det hele. Ikke magi, men heller ikke dødt. En verdig versjon av CC Cowboys-låta fra 80-tallet.

Morten Abel og Anita Skorgan – «She’s So High»

Overraskende å høre Abel såpass seriøs i denne låta. Stemmene fungerer godt sammen, men jeg får en følelse av at låta ikke kom ordentlig godt i gang før den er ferdig. Refrenget er gjort med en original vri. Låta er jevn og harmonisk. Bare synd at det hele var så kort.

Lene Marlin/Kurt Nilsen – «Engler i sneen»

Dette er nok ikke siste gang vi har hørt Marlin og Nilsen i duett! For en harmoni! Det er virkelig tendenser til gåsehud når disse flotte vokalistene synger a capella mot slutten av låta. Det er lett å tenke at en godt brukt duett som dette kun gjentas til det kjedsommelige, men dette funker virkelig! Den foreløpige topp-plasseringen på iTunes vitner kanskje om en kommende hit?

Morten Abel/Ole Paus – «Tulipz»

Her er Paus sine dansetrinn nærmest låtas høydepunkt.  Som vanlig når Ole er innblandet, blir låta oversatt til norsk. Dette uten at betydningen av låta er nevneverdig tydeligere enn ved originalen. Morsomt å få høre stemmene sammen. Ja, hele opptreden er morsom fremfor full av musikalsk talent og verdi.

Les gjerne hva vi synes om de tidligere rundene!

 

Gårsdagens episode var den siste i sesong 2. Sansynligvis er nok ikke dette siste gang «Hver gang vi møtes» sendes på norske tv-skjermer.

Tekst: Marit Grimsrud – marit.grimsrud@unikumnett.no

Foto: Pressebilde, Hver gang vi møtes

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.