Hell i uhell for Bigbang

Hell i uhell for Bigbang


Bigbang regnes for å være blant de beste livebandene i Norge, og 14. mars entret de Kick Scene i Kristiansand.

FAVNER BREDT: Bigbang holdt konsert for et bredt publikum på Kick 14. mars (Foto: Trine Haukedalen)

Bigbang ble startet for 22 år siden av Øystein Greni, Christer Engen og Erik Tresselt.  I løpet av årene har bandmedlemmene blitt byttet opptil flere ganger, bare vokalisten Øystein Greni har vært med fra starten. Nå har Nikolai Hængsle Eilertsen tatt over bassen og Olaf Olsen er å se bak trommene.

Bigbang hadde klart å samle folk i alle aldre på Kick denne torsdagen. Alt fra 18åringer til besteforeldregenerasjonen hadde stilt opp for å få med seg bandet spille, og det var stemning fra første stund. Da andre låt så vidt var i gang, stoppet vokalisten brått og fortalte at han var begynt på feil låt. Over spillelista lå en ledning malplassert, men Greni lot seg ikke stresse av den grunn. Han fyrte opp låten den kjente låten ”Wild Bird” og publikum stemte begeistringsfullt med i allsang.

Det skulle vise seg ikke å bli en enkel kveld for bandet, ettersom uhellene fulgte dem gjennom hele konserten. Vokalisten sa han stadig fikk strøm i leppene fra mikrofonen, og påpekte at dersom det blinket fra munnen var det ikke på grunn av hans hvite tenner. Da det var på tide med tittelsporet fra den nye plata ”The Oslo Bowl”, måtte Greni stoppe da en mørk lyd durte fra høytalerne. Greni taklet de uheldige hendelsene med den største ro. Han skrudde like godt på sjarmen og godsnakket med publikum, mens teknikeren Tellef ordnet resten. ”Dere aner ikke hvor lite problemer vi hadde på lydsjekken. Dette er ikke representativt i det hele tatt”, smålo Greni, og takket publikum for tålmodigheten.

Uhellene som oppsto var ikke ødeleggende for konsertopplevelsen, men ga derimot en svært personlig følelse. Til stor jubel fra publikum entret Bigbang scenen hele to ganger til, for å tilfredsstille de oppmøttes behov for mer. Greni rev opp skjorten da det var klart for låten ”Girl in Oslo”, og konserten ble avsluttet på topp.

Tross at hellet ikke var med østlendingene i kveld, klarte de å gi en strålende konsert med mye energi og sjarm. Det er lett å forstå hvorfor de blir omtalt som ”Norges beste liveband”, når de klarer å levere selv når alt jobber dem imot.

  • hva: Bigbang
  • hvor: Kick Scene
  • når: 14. mars
Tekst: Trine Haukedalen og Jeanett Sødal Andersen – red@unikumnett.no
Foto: Trine Haukedalen/pressefoto – red@unikumnett.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.