SiA Helse: Bekymring og mestring om høsten

Eli Stålesen

SiA Helse: Bekymring og mestring om høsten


Eli Stålesen
Eli Stålesen i SiA Helse

Høsten på Ressurssenter for tilrettelegging, helse og mestring er godt i gang. Eli har holdt kurs i Mindfulness i Grimstad og kurs i Depresjonsmestring starter i Kristiansand 3. oktober. Kurset er nå fulltegnet. Det har vært stor etterspørsel etter vårt samtaletilbud, noe som vi er glad for. Vi diskuterer ofte om det er blitt mer problem blant unge mennesker eller om det er blitt mer åpenhet. Vi håper at det er det siste som er gjeldende. På Ressurssenteret ønsker vi å jobbe for åpenhet og at ingen problem er for små for å komme med til oss.

Å leve i dagen kan hjelpe mot bekymringer. Jo mer vi henger i fortid eller bekymrer oss om fremtid, jo vanskeligere kan det være å leve et godt liv. Vi vet ingenting om fremtiden.  Vi vet ikke noe om hva som skjer om ett sekund. Jeg pleier å si at dersom en skal tenke noe om fremtiden så kan en fylle den med håp.  I dagens lokalavis Fedrelandsvennen rettes det oppmerksomhet mot utfordringer i vår helse frem mot 2030. Det er noen punkt som skiller seg ut og som handler om livsstil. Det forventes økning i lungekreft og mer alkoholisme blant kvinner. Kvinner er mer sårbare enn menn når det gjelder forhold til alkohol og røyk. Et annet punkt er økning i antall psykiske lidelser.

Hvor mye av dette kan vi være med å gjøre noe med selv? Og er vi villige til å gjøre noe med dette?
Kan det være slik at ved å unngå å ta fremtiden inn over oss så utsetter vi også noen grep i forhold til eget liv?
Kanskje det kan være en av dine utfordringer denne høsten – å ta deg selv på alvor!

Privat huskeregel

Du skal ikke klistre fine øyeblikk
Opp på veggene i tankene
Og forgylle dem med lengselen din.
Du skal kjøre spettet
Hard innunder arrete hverdager
Og vippe dem opp.
En etter en
Det er derfor
Livet har deg på mannskapslista

Kolbein Falkeid

Tekst: Eli Stålesen (eli.stalesen@sia.no)
Foto: Studentsamskipnaden i Agder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.