Kommentar: FpU med tiltak for integrering av utenlandske studenter

Kommentar: FpU med tiltak for integrering av utenlandske studenter


Fra venstre bak: Thorsteinn Gubjornsson (Int student, Island), Theodor Helland (formann FpU universitetet i Agder), Andreas Jacobsen (FpU). Foran: Saif Khan (FpU), Olugbenga Adewumi (Int. student, Nigeria), Gebreyohannes Gebrewahid (Int. student, Ethiopia). Amna Shah (Int.student, Pakistan).

 

Vi i Fremskrittspartiets ungdom ønsker alle som vil gjøre et positiv bidrag til landet velkommen, vi vet også at det er vanskelig å komme seg inn på det norske arbeidsmarkedet uten å ha god forankring i språket, og spesielt uten noe nettverk.

Norge trenger kompetent og spesialisert arbeidskraft, derfor er det viktig for oss og de studentene vi har valgt å ta inn til landet, får tilpass både på skolen og i jobber ved siden av skolegangen. Dette vil hjelpe dem i å komme seg ut i arbeid innenfor landets grenser etter endt utdanning, samtidig vil vi få beholdt og godt nytte av den investeringen vi har legger i dem. Og selvfølgelig, hjelpe dem å klare håndtere dagligdagse bokostnader gjennom studietiden.

Det er ikke alltid lett å finne jobb når en hverken forstår språket så godt eller er vant med norske skikker og prosesser, og i tillegg ha innleveringer fra universitetet som krever oppmerksomhet.

Derfor ønsker vi å hjelpe dem rekke ut en hånd til arbeidsgiverne i Kristiansand og omegn. De studentene det er snakk om tar en master i den internasjonale siviløkonomlinjen ved UiA med planlagt fullføring sommeren 2015. Det aller viktigste nå er å ha en jobb ved siden av studiene, kravene til jobben som de søker er ikke store. Er det noen arbeidsgivere der ute som trenger hjelp av ivrige studenter i stillinger som ikke krever de beste norskkunnskapene?

Tekst og foto: Saif Khan (FpU), tlf 41208289 – saifkhan@live.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.