En lettere hverdag

En lettere hverdag


Ressurssenteret for tilrettelegging, helse og mestring

Overgangen til å bli student kan for mange være stor og krevende. Et av UiAs mange tilbud er Ressurssenteret for tilrettelegging, helse og mestring. Senteret bistår studenter med særskilte behov eller som rett og slett opplever studiehverdagen som tøff. Det er et tilbud til alle som er student ved UiA.

Vi kan hjelpe til med å organisere og strukturere studiearbeidet, og vi kan være med å finne løsninger på utfordringer som oppstår underveis i studiene og i studiesituasjonen”. –Heidi Trægde Munksgaard, veileder.

Ressurssenteret finner du på campus både i Kristiansand og Grimstad og tilbyr blant annet kurs innen jobbsøking, memokurs og depresjonsmestring. Psyko-/gestaltterapeut Eli Stålesen omtaler ressurssenteret som et sted der «alle studenter som trenger litt støtte i hverdagen kan komme».

IMG_1165

I tillegg til å tilby varierte kurs, er Ressurssenteret et samarbeid mellom flere aktører. Her finner man SiA helse, studentpresten, studier med støtte og tilretteleggingskontoret. Det er blant annet gjennom SiAs helsekasse man får støtte til behandlingsutgifter til for eksempel lege og tannlege. SiA Helse er med andre ord et supplement til den offentlige helsetjenesten og sørger dermed for en mer eller mindre bekymringsfri hverdag for studentene.

Studentpresten, Hans Jørgen Wennesland, tilbyr informasjon til gudstjenester, samtalegrupper, temakvelder eller andre ting som måtte bli aktuelt. Wennesland ønsker å komme studentene i møte som et medmenneske på helt vanlig basis og prate om livet og hverdagen.

I samme gang som studentpresten finner man tilretteleggingskontoret. Tilretteleggingskontoret ønsker å hjelpe studenter med funksjonsnedsettelser eller annen sykdom som påvirker studiehverdagen. Tilgang på støtte og hjelp vil for mange være avgjørende for om de klarer å gjennomføre et studium eller ei. Tilretteleggingskontoret vurderer hvert enkelt tilfelle individuelt og legger til rette deretter. Veileder Håkon Reinertsen omtaler møtet med studentene slik; «Vi møter studentene med praktisk veiledning og hjelper de med tekniske hjelpemidler for å kompensere for det eventuelle handikappet de har».

IMG_1160

Studier med støtte (SMS) er et tiltak fra NAV for studenter med moderat til alvorlig psykisk lidelse. Studier med støtte gir oppfølging ut i fra studentens behov og kan i mange tilfeller også være studentens talerør. SMS Vest Agder hører til i Grimstad.

Ingen problemer er for små! Trenger man noen å snakke med, diskutere livet med eller bare en annen å dele tanker og snakke sammen med er det bare til å ta kontakt med senteret. Alle blir tatt godt imot og ikke minst; alle som arbeider der har taushetsplikt!

Ressurssenteret i Kristiansand holder til i Sigrid Undset-bygget, bygg 46, der åpningstidene er man-fre fra 9-15.

Nyttige lenker: sia.no/helse

Tekstredigering: Helen Mehammer og Glenn Hauslandred@unikumnett.no

Foto: Erica Turellared@unikumnett.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.