Anmeldelse: En helaften med Sigvart Dagsland

Anmeldelse: En helaften med Sigvart Dagsland


Fredag kveld avsluttet Sigvart Dagsland Norgesturnéen sin – i Kristiansands storstue, Kilden. Med et imponerende lydbilde og samspilt band ble det en helaften vi sent kommer til å glemme.

Kvelden åpnet med den dempede, sarte «Et rom i huset», som gled over til noe mer rockede «Forandring»: et spenn som kjennetegnet store deler av kvelden. Bandet skiftet musikalsk stil og tempo med letthet uten at det påvirket lydbildet. For det er snarere noe av det mest fremtredende med hele kvelden: harmonien mellom Sigvarts tangenter, Tor Egil Krekens basstoner, Ingelin Norheims gitarlyd, Torjus Vierlis tangenter, og Jango Nilsens trommer. Lyden er jevn og god hele kvelden gjennom.

For Dagslands opprinnelige promoturne ble byttet ut med en skikkelig slager-aften, som følge av at den nye plata enda ikke er ferdigstilt. Vi ble servert godbiter som optimistiske «Orkesteret» og rockeaktige «Stemme for de stemmeløse». I tillegg får vi gjensyn med tolkningen av Rybaks «13 Horses» fra årets «Hver gang vi møtes».

Det er tydelig at sorg og glede er gjennomgående temaer i Dagslands musikalske univers. Det synes tydelig i allerede nevnte «Rom i huset», og ikke minst i «Sangen om gleden». Bittersøtt og alvor finner vi også i publikumsfavoritten «Ka e du redd for» og kveldens ekstranummer «Alt eg såg». Tematikken underbygges gjennom bakgrunnsbilde tatt av kunstneren Hedvig Anker – et bilde inspirert av nettopp «Rom i huset».

Dagsland tar seg god tid til å formidle tematikken om sorgen og gleden i de 2 timene konserten varer. Han har flere vittigheter på lur og forteller flere historier om låtene sine, som den franske oppblåste maleren i «Verden vil bedras» og hyllest til formidlingskunsten i nysingelen «Røst». Publikum applauderer på tradisjonelt vis, men viser tydelig at de koser seg denne kvelden – og gir Dagsland stående applaus og trampeklapp når konserten er ved veis ende. Det er vel fortjent. Han har en tydelig formidlingsevne og tilstedeværelse og berører sitt mangfoldige publikum i Kristiansand.

 

Hva? Konsert med Sigvart Dagsland

Hvor? Kilden Teater- og konserthus

Når? Fredag 28. november 2014

 

Tekst: Marit B. Grimsrud nett@unikumnett.no

Foto: Pressefotonett@unikumnett.no

1 Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.