Filmanmeldelse: The Revenant

Filmanmeldelse: The Revenant


NTY9dIskaldt kroppslig drama

«The Revenant» er en intens og mørk film, men likevel enda et filmatisk mesterverk fra den meksikanske regissøren Alejandro González Iñárritu.

«The Revenant» er regissør Iñárritu sitt femte større filmprosjekt de siste 12 årene. Hans forrige film «Birdman» stakk av med hele 4 Oscar-statuetter. Så langt har «The Revenant» vunnet 3 Golden Globe-priser, og filmen er en storfavoritt frem mot den kommende Oscar-utdelingen, da den er nominert for hele 12 priser.

Filmen gir en gåsehud, og hvis du synes det er iskaldt ute denne vinteren, så er det ikke så mye varmere inni kinosalen heller. «The Revenant» gir en assosiasjoner til serier som «Game of Thrones», der handlingen er rå og brutal. Den er intens med mye nærgående filminger, og mange grafiske scener med mye blod. Selv om filmen varer i over 2,5 timer, så er det ikke et eneste dødpunkt i filmen. Det er umulig å forholde seg passiv – filmen gir en intens kino-opplevelse.

«The Revenant» har et dystert plott – det er en kamp om liv og død fra start til slutt. Det starter med at filmens hovedkarakterer Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) og John Fitzgerald (Tom Hardy), sammen med resten av jaktlaget blir omringet og angrepet av en overtallig indianer-stamme slik at de blir drevet på flukt. Scenen der Glass kjemper mot en illsint Grizzly-bjørn drar ut i flere minutter, og er så nervepirrende at du føler for å holde litt ekstra hardt i armlenene på kinostolen.

Men filmen kan også bli litt for mørk og dyster – Iñárritu kunne med fordel bryte stemningen med humor eller andre mer lystige innslag.

Både og DiCaprio og Hardy storspiller i sine roller som henholdsvis protagonisten og antagonisten. DiCaprio er spesielt god som den desperate protagonisten som er etterlatt for å dø av de andre i jaktlaget.

Dialogen er knapp, men det som sies er gjennomtenkt. Den som snakker mest er karakteren til Hardy, Fitzgerald. Han er en bitter mann, som har en ganske så egosentrisk virkelighetsforståelse i motsetning til Glass.

Det filmatiske er som ovennevnt kreativt og sømløst, perspektivet skifter fra karakter til karakter, noe som gjør filmen til en visuell opplevelse av de sjeldne.

Alt i alt er «The Revenant» en veldig bra film som vil sette et lite avtrykk for de fleste.

Terningkast: 5

Tekst: Rigmor R. SolnesSend mail
Foto: theodessyonline.com – Send mail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.