Fadderleder:<br/>– Alle skal med

Fadderleder:
– Alle skal med


Fadderne på Campus Grimstad oppfordres til å være noen skikkelige stabeis når det gjelder å få med seg alle nye fadderbarn på fadderperioden.

faddere_fullwidth

De siste årene har deltakelsen i fadderperioden vært nokså ujevn på de ulike studiene. Da årets fadderansvarlig Eirin Eidsheim var fadder i fjor var det derimot uten et eneste frafall. Nå håper hun på tilsvarende deltakelse hos alle faddergrupper.

– Det burde ikke være sånn at bare de mest ivrige blir med. Da vi fikk med alle sammen i fjor, var det fordi vi nærmest tvang de med. Faddere må være bestemt. Ring gjerne og hør hvorfor de ikke dukket opp den ene gangen. Tør å pushe litt, forteller Eidsheim, og bemerker at fadderungene hennes fortsatt henger sammen ett år etter at hun var deres fadder. Hun understreker at de har en fordel i Grimstad i forhold til Kristiansand, fordi de har flere faddere per fadderbarn.

– Fadderperioden er viktig. Mange forventer at det kun skal handle om å dra ut på byen, men det er ikke riktig. Det er i fadderperioden det er lettest å skape venner, bli integrert og kjent med stedet du skal studere de kanskje fem neste årene, sier hun. De stiller strenge krav til fadderne, blant annet at de skal finne på minst en aktivitet som ikke involverer alkohol og festing.

Campus Grimstad er som nevnt godt forspent på faddere, men de skulle ønske at flere vil stille som MOT-faddere. Dette er for dem som ønsker en litt roligere start på året, og mindre fokus på fest og alkohol. Det ideelle ville vært én MOT-fadder per faddergruppe. Nå er det istedet minst en MOT-fadder per studium. Likevel garanterer Eidsheim at alle som ønsker seg en MOT-fadder, skal få det. Hun har følgende råd å gi nye fadderbarn:

– Det er bare å tvinge seg selv til å være med. Ha guts til å dra på en aktivitet, selv om du er alene. Jeg garanterer deg at mange er i samme situasjon, råder hun.

 

Tekst: Matias Smørvik
Foto: UiA

 

Les også:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.