Innlegg: Løfter er ikke det samme som gjennomføring!

Andreas Gravdahl, Agder Fpu

Innlegg: Løfter er ikke det samme som gjennomføring!


Kommentar

Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.

Andreas Gravdahl, Agder Fpu
Andreas Gravdahl, Agder Fpu

1. desember publiserte Unikum et leserinnlegg der lederen for AUF-studentene på UiA skrev om Arbeiderpartiets «nye» satsing på studenter. Historien gjentar seg. Arbeiderpartiet lover nå 3000 nye studentboliger. Det er tydelig at både AUF-studentene og Arbeiderpartiet er klare for valgkamp, men er dette løfter de overhode kommer til å holde? Dette er typiske utspill Arbeiderpartiet kommer med når de sitter i opposisjon, men ikke klarer å gjennomføre i posisjon.

Fremskrittspartiet på den andre siden viser sterk gjennomføringskraft og vilje. Vi har økt frikortgrensen med 10.000 kroner, senket den reelle renten i Lånekassen, og utvidet studiestøtten til 11 måneder, samt økt den månedlige utbetalingen til 10 408 kroner. Fremskrittspartiet har i tillegg bygget over 2200 studentboliger i denne regjeringsperioden. Dette er mer enn dobbelt så mange som den rødgrønne regjeringen klarte å bygge.

Alt dette er med på å styrke studentenes økonomi og kjøpekraft. Mjøs sier i sitt innlegg at det er viktig at studentene skal ha mulighet til å kunne studere uansett størrelsen på lommeboken, og være i stand til å være heltidsstudenter. Dette er vi helt enige om, men det er bare Fremskrittspartiet som fører en politikk som gjør en slik student-tilværelse mulig.

Løfter er ikke det samme som gjennomføring. Det handler ikke om å sette et høyest mulig tall på studentboliger, de må bygges også. Derfor ønsker jeg å utfordre Mjøs og Arbeiderpartiet og spørre om de virkelig vil ta studentene seriøst i mellomvalgsår også.

Det blir absolutt en spennende valgkamp, som Agder FpU ser frem til. Fremskrittspartiet vil sørge for god studentpolitikk med frihet og trygghet for studentene.

Tekst: Andreas Gravdahl
Økonomiansvarlig Agder FpU

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.