Kjører live-debatt om innvandring

Kjører live-debatt om innvandring


Temaene innvandring og ytringsfrihet står sentralt når studenter fra både teater- og medieutdanning samarbeider om å arrangerer debatt i vrimlehallen. 

Skal vi tro studentene bak prosjektet, satses det på en profesjonell produksjon med live-streaming og midlertidige skjermer i vrimle førstkommende torsdag klokken 13.

I anledning debatten vil det bli vist en kortfilm av en tenkt situasjon der en ung mann med utenlandsk opprinnelse, har søkt seg inn på legestudier, mens han samtidig venter på svar på en søknad om oppholdstillatelse i Norge.

– Han begår et lovbrudd, som fører til at han står i fare for å bli kastet ut av landet. Spørsmålet blir om Said skal få lov til å bli i Norge eller ikke, og publikum oppfordres til å dele sine tanker og meninger, sier en av studentene som arrangerer, Pia Charlotte Fredriksen

Handlingsforløpet vil bli diskutert i plenum med innspill som kommer både fra sosiale medier og fra publikum som er samlet i vrimlehallen. Noe av aktiviteten vil derfor bli direktesendt fra et studio og ut på skjermer i vrimlehallen, mens resten vil foregå fysisk i selve vrimlehallen. 

– Der skal vi prøve å skape et godt uenighetsfelleskap og unngå diskusjoner i polariserte rammer, som ofte ender i et ekkokammer. Vi ønsker med andre ord å tilrettelegge for en åpen diskusjon, hvor folk med forskjellige meninger møtes og snakker sammen. Etter diskusjonene og refleksjonene er gjort, får publikum ansvar for å stemme om hovedperson får bli i landet eller ikke, sier Fredriksen. 

Etter avstemning vil et panel diskutere resultatet. Deretter skal eksperter på feltet diskutere og reflektere over debattkonseptet på et metaplan.

Tekst: Lene Borgemyr 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.