Kai Steffen gjenvalgt som STA-leder

Kai Steffen gjenvalgt som STA-leder


Studentparlamentet ved UiA har valgt hvem som skal tale studentenes sak i året som kommer. Lederen blir den samme som i år: Kai Steffen Østensen.

Det var knyttet mye spenning til mange av valgene. Blant dem det viktigste vervet som leder, hvor Jacob Haugmoen Handegard og Fabio Paulsen Dahl stilte som motkandidater. Etter at begge kandidatene holdt en engasjerende appell, valgte studentparlamentet å følge valgkomiteens innstilling, og en lettet Kai Steffen Østensen kunne ta imot applaus fra forsamlingen.


– Sinnsykt deilig! Jeg tar dette som en bekreftelse på at det vi har gjort det siste året i STA har vært riktig, sier Østensen etter seieren.

Med seg i styret får han med seg Kristian Bakken som nestleder, Aina Aarsheim som tillitsvalgtansvarlig, Benedicte Nordlie som fagpolitisk ansvarlig og Birgitte Kalvatn som velferdspolitisk ansvarlig.

Alle disse var fra før av innstilt av valgkomiteen, som hadde gjort et grundig arbeid i forkant av valgforsamling. Dette innebar personlighetstester og 45 minutter lange intervjuer.

– Det første vi må gjøre er å bli kjent med hverandre og finne ut hva som er våre styrker sosialt og faglig. Nå kjenner jeg Kristian godt som fagpolitisk ansvarlig i årets styre. Også har jeg jobbet politisk med Aina tidligere. De to andre damene har ikke sittet i studentparlamentet, men ut fra appellene ser jeg at de har et veldig stort engasjement for sine felt, sier Østensen.

Noen av styrets første oppgaver blir å gjøre seg kjent for de nye studentene som begynner på universitetet i høsten. Deretter er det både Arendalsuke, stortingsvalg og flere viktige saker som skal kjempes gjennom. Deriblant handlingsplan mot mobbing i høyere utdanning og kvalitetsmeldingen. 

– Vi har et målbevisst studentparlament, som er er tydelig på hva de forventer av oss, sier Østensen.

Utover STA-styret ble det også valgt inn studentrepresentanter til en rekke råd og utvalg. Disse ble til slutt valgt som faste representanter:

  • Skikkethetsnemnda: Mats Cromann og Nora Nussle Torvanger
  • Studieutvalget: Lucas Palm og Clare Hildebrandt
  • Læringsmiljøutvalget: Nin Ingelin Festvåg, Clare Hildebrandt og Sunniva Fekjær
  • Likestilling- og inkluderingsutvalget: Matias Smørvik

Valgkomiteen måtte i likhet med studentparlamentet tåle kritikk fra blant annet universitetsstyremedlem Christine Alveberg for at man ikke hadde sørget for kjønnsbalanse i læringsmiljøutvalget. Her vil det mulig bli gjort forandring fra universitetets side etter krav om at begge kjønn skal være representert.

Tekst: Matias Smørvik – redaktor@unikumnett.no
Foto: Irene Bredal/STA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.