Grillfesten som ble en storstilt festival

Grillfesten som ble en storstilt festival


Studentene bak studentfestivalen Bris skulle bare lage en grillfest med en boomblaster. Nå har det hele utviklet seg til et prosjekt som spiser opp alt de har av fritid.

For tredje gang skal Bris Festivalen holdes i Kristiansand sammen med studiestartfestivalen. Denne er en av de største arrangementene som vil skje i festivaluken. Bris-leder Christoffer Bergsted og bookingansvarlig Anders Hansen tok seg en prat med Unikum om årets og tidligere Bris festivaler.

– Den historien er egentlig ganske morsom for det startet med en grillfest som så snøballet seg, sier Bergsted.

– Under studiestart for tre år siden så ville jeg og kompisen min Mergrim ville hoste en stor grillkveld hvor vi skulle samle sammen studentene, vi fikk sånn fem tusen kroner av fadderstyret som vi skulle bruke på mat og det var egentlig bare en boomblaster som skulle stå for musikken.

Men når guttene kom på at kompisen David Atarodiyan (Nå kjent som ene halvdelen av TRXD) var DJ, bestemte de seg for å booke han inn som ansvarlig for musikken.

– Det var da vi bestemte oss for å prøve å kanskje gjøre det litt større med en artist til, som da enten kunne være warm up eller avløser for David. Og den ideen utviklet seg da til “vet du hva, la oss bare gjøre det til en festival”. Vi hentet inn blant andre Sandra Lyng og Kristiansands egen yndlingsartist Alejandro Fuentes. Da var vi egentlig i gang noen måneder senere da fire-fem semi-trailere med utstyr rullet inn og vi lurte på hva det var vi hadde satt i gang.

På tirsdagen før festivalen vil Bristeamet også arrangere en liten “Bris warm-up” i form av en vannballong krig på campus, de arrangerte en slik vannballong krig i forkant av fjorårets festival og med nærmere syvhundre deltagere.

– Hvor stort har denne “lille grillkvelden” vokst seg i løpet av de siste årene?

– Vi er sånn ti personer som jobber året rundt med festivalen og så har vi mer enn en håndfull frivillige. Det er en god del venner som er med, som bare jobber ut av en tjeneste til oss eller bare av ren barmhjertighet. Vi er en god gjeng.

– Er det noe lærdom dere har tatt fra de tidligere årene?

– Kanskje det å kunne se an plassen. Vi startet med et område det første året hvor vi tenkte vi skulle ha plass til noe mellom en til to tusen. Vi lærte først i etterkant at det området egentlig var planlagt å ha arrangementer med opptil 16 tusen. Så når vi hadde våre første fem hundre gjester der, var det ikke akkurat stappa. Så vi har valgt litt mindre lokaler og sett litt an med hvor mange som kom ifjor for å kunne tilpasse. Det  skal føles som en ordentlig sommeravsluttning og ikke bare et sted.

– Var det noe spesielt dere hadde i tankene når dere satte sammen line-up?

– Vi har gått å tenkt en del på hvilke artister vi ville ha med på festivalen, men i tradisjon tro så tenkte vi at vi måtte jo ha en DJ på slutten ihvertfall. Til slutt kom vi frem til at vi ville ha med Tungevaag og Raaban som har gjort et imponerende stort navn for seg rundt omkring i verden, forteller Hansen.

– Vi tenkte videre og innså at vi aldri hadde hatt noen hip-hop artister med, så vi klarte da å få booket ARIF. Vi gjorde en spørreundersøkelse om hvem folk ville vi skulle ha med og han var en av de aller mest etterspurte. Også har vi også TRXD og Datarock, sier Christoffer.

De ønsket også å gjøre oss obs på den mest etterspurte artisten i den undersøkelsen, mandalsgutten Mathias Bodin, som kom til oss og spurte om å bli lagt til som et alternativ i den og så fikk organisert alt av venner og familie og fans og andre til å stemme på ham.

– Det skal være mulig for alle å dra dit å finne noe de liker, uansett hvem de er.

Tekst: Mats S. Høimyr
Foto: Benjamin Åvitsland

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.