UiA-løpet: Tester ut ny løype lørdag

UiA-løpet: Tester ut ny løype lørdag


Veldedighetsløpet har lange tradisjoner for å løpe i rolige omgivelser i Jegersberg. I anledning 10 års-jubileumet flyttes lørdagens løp til universitetsaksen. 

Løperne starter ved Universitetet og ender opp i Kvadraturen. Hele strekningen er cirka 3,5 kilometer.

– Vi kjører et nytt konsept i år og er spent på mottakelsen. Vi ønsker å være mer synlig, samtidig som vi vet at et slikt løp krever flere ressurser. Heldigvis har UiA vært en viktig samarbeidspartner og stått for mye av arbeidet, sier arrangør og KSI-leder Petter Hebnes Andersen.

Nytt for året er også at det er gratis å delta, men mulig å betale en valgfri startavgift om man selv ønsker. Tidligere har løpere betalt rundt hundre kroner hver, som har gått uavkortet til TV-aksjonen. Også i år går pengene den veien.

– Nå som vi prøver ut noe nytt, ønsker vi at flest mulig skal være med å løpe. Vi hadde også dårlig tid til å promotere, så dersom vi skulle begynte så sent med å selge startplass er jeg redd at terskelen ville blitt høy, sier Hebnes Andersen som ikke utelukker at det blir startavgift ved senere løp.

Noe uheldig kolliderer UiA-løpet med Studentaksjonen. Det vil si at studenter må velge hvilket av de to veldedige arrangementene de velger å delta i.

– Det var selvsagt synd at det ble slik. Det skulle vi gjerne ha unngått, sier Hebnes Andersen.

Se løypen under: 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.