8,4 prosent har stemt så langt

8,4 prosent har stemt så langt


Under studentparlamentets møte onsdag la nestleder i Studentorganisasjonen i Agder Kristian Bakken frem tallene for det pågående parlamentsvalget. På møtedagen var det kun 8.4% av studentmassen som faktisk har avgitt sin stemme, to dager før valget avsluttes.

-Vi er jo mer synlig enn noen gang, vi oppdaterer jo stadig på nett og man kan jo såvidt se seg om ved campus uten å se en plakat med logoen vår eller noe som kan relatere tilbake til oss, sa STA leder Kai Steffen Østensen

Ifjor var det 18 prosent av UiAs studenter som avga sin stemme til valget,  men det kan se tøft ut å kopiere fjorårets valgoppslutning. Bakken sier at han fortsatt har troen på at det vil være betraktelig mer interesse på valgdagen, men er i enighet med resten av Studentparlamentet om at de trenger å sette igang tiltak for å gjøre STA og studentpolitikken mer tiltrekkende.

Parlamentet vurderte et forslag om å belønne det fakultetet som har størst oppslutning i et forsøk på å øke interessen for valget, forslaget vil bli vurdert av universitetet men det kommer ikke til å være noe premie for å stemme denne gangen med unntak av de tradisjonelle valgvaflene.

Siste sjanse for å være med å bestemme hvem som er ansvarlig for din stemme og velvære ved UiA er førstkommende fredag.

Tekst: Mats S. Høimyr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.