Film: Snømannen

Film: Snømannen


Originaltittel: The Snowman
Sjanger: krim/Thriller 
Skuespillere: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, James D'Arcy m.fl. 
Regi: Tomas Alfredson 

Snømannen – Lenge siden jeg har vært så skuffet.

Dette var en film jeg hadde gledet meg til. Det er en av mine «go to» bøker i påsken, og jeg har alltid hatt sansen for Harry Hole, men dette var bare så antiklimaks! Og hvorfor har de endret på den perfekte historien? Det gir ingen mening.

Deler av filmen kan minne om et dårlig forsøk på en Varg Veum film, mens andre deler er en dårlig Hollywood-film som aldri hadde blitt vist på norske kinoer. Det er også tydelig at de nesten prøver å bruke filmen som reklame for Norge, vår natur og byer.

Filmen handler om detektiven Harry Hole som jobber for Oslo politidistrikt. Han har et alvorlig alkoholproblem, men slipper unna en del på grunn av rykte sitt. Filmen starter med å vise alle de flotte sidene av Oslo by, noe som passer veldig dårlig inn tatt i betrakting til at historien starter med en veldig bakfull Harry Hole som ikke har vært på jobb på en uke. Da han omsider kommer seg på jobb møter han den nylig overførte Katrine Bratt. Hun kommer fra Bergen og har en tidligere interesse i saken som nå står for dør. Kvinner som blir kidnappet og drap hvor hodet på liket blir byttet ut med snømenn-hoder. Vi ser også en del til eksen til Harry, Rakel, som er hans store kjærlighet og hennes sønn Oleg som Harry prøver å beholde et far-sønn forhold til, selv om han ikke er den biologiske faren.

Boken er spennende, og til tider skikkelig skummel. Det har ikke filmen klart å få frem. Den er rett og slett langtekkelig og kjedelig.

I løpet av hva som egentlig er en veldig spennende historie ser vi en god blanding av skandinaviske skuespillere som Jakob Oftebro (Viktoria, Kon tiki) og Jonas Karlsson (Offside, black widows) spille sammen med Hollywood navn som Michael Fassbender (X-men, Inglourious bastards) og Val Kilmer (Batman Forever, Top Gun). Jeg vet ikke helt hva vi skal forvente. Men jeg hadde håpet på mer enn dette.

Regissøren Tomas Alfredson fra Sverige har tidligere stått for filmer som «Muldvarpen» og «La den rette komme inn», som begge er gode, spennende filmer. Dette var bare et stort rot. Det eneste gode jeg har å si om denne filmen er at i noen få øyeblikk har de lagt inn noen påskeegg til de som kjenner bøkene og Harry sin historie.

Tekst: Mia Wright 

1 Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.