Film: The villainess (Ak-Nyeo)

Film: The villainess (Ak-Nyeo)


Biljakt med øks, hydrogenbuss og masse knivstikking. Så mye knivstikking.

Tekst: Bastian Wiik

Korea

Regi av: Byung-gil Jung

Skrevet av: Byeong-sik Jung og Byung-gil Jung

Medvirkende: Ok-bin Kim, Ha-kyun Shin, Jun Sung
 Terningkast: 4

Mange koreanske thrillere er verdt å se og “the Villainess” stjeler respektfullt fra sine eldre søsken. Masseslagsmålet i trange mørke korridorer i “Oldboy”, tøff kvinne på jakt etter hevn ifra “Lady Vengance” og hektiske kreative action-sekvenser fra “The good, the bad and the weird”. Om du ikke har sett noen av disse er denne filmen en halvveis god introduksjon til den koreanske galskapen.

Fra første stund kastes en ut i knivstikkingen. De første scenene er filmet som en førstepersonsskyter (slapp av det gir seg etter noen minutter). Vi introduseres til hevnedamen og hennes bakgrunnshistorie presenteres bit for bit gjennom flashbacks.

Problemet til regissør og forfatter Byung-gil er at vi som publikum er mye mer engasjert i denne bakgrunnen enn selve hovedhistorien. Vi snakker «Mr&Mrs Smith» der de to hovedpersonene har et slags kleint kjærlighetsforhold basert på løgn da de begge er leiemordere. Hevnedamens bakgrunn der alle karakteren i hennes liv faller som fluer i et edderkoppnett av intriger og forræderi er så mye mer spennende.

Hadde den kleine romantiske komedien som filmen er i ca. 20 minutter blitt fjernet ville ingen grått. Erstatt det gjerne med mer knivstikkingsscener og mørke flashback

Hvis du er ny til koreansk action kan det ofte virke småvirkelighetsfjernt. Heltene og skurkene kaster frivillige skytevåpnene for å sloss med kjeler og kjøkkenkniver. De frontkolliderer inn i motstandernes biler for å fly gjennom frontrutene med skarpe gjenstander som plantes kontant mellom øynene i til sjåføren. Det er en del av stemningen og du må bare bestemme deg for om du liker det eller ikke.

Udødelige superhelter er hovedrollene derimot ikke, skaden er mange og dødsfallene er tett som i siste akt av et Ibsen-stykke. Brutaliteten er høy, likeså kreativiteten: noen av skurkene flykter på et tidspunkt i en hydrogenbuss. Ansikt blir slått inn med slegge, folk blir kjørt over og du ser uthalende klipp av drukning.

Om du er hardkokt fan av koreansk action bør du få med deg denne. Den leverer ikke i toppklasse slik som verkene den er inspirert av men er definitivt underholdende og engasjerende i mesteparten av spilletiden.

Tekst: Bastian Wiik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.