Insidious: The Last Key

Insidious: The Last Key


Norgespremiere 05.Jan.2018

Original tittel: <<Insidious The last key>>

Sjanger: Mysterie/Thriller/Horror

Regi: Adam Robitel

Med: Lin Shaye,Leigh Whannell , Angus Sampson, Spencer Locke

’’ Vår egen Miss Marple er tilbake og denne gangen ikke med den siste nøkkelen’’

 Insidious franchisen er tilbake for 4 ,gang på rad. Ser ut som verken regissør Adam Robitel (friskere alternativ framfor James wan) eller manusforfatteren Leigh Whannell har lyst til å stoppe dette spøkelses tullet.

I denne filmen møter vi vår kjære søte Elise (Lin Shaye) igjen, som skal enda en gang hjelpe å løse enda en spøkelsesgåte. Denne gangen har hun blitt litt eldre, og litt klokere siden sist eventyr med spøkelsesvennenene sine.

Hun våkner opp en morgen og får en merkelig telefon fra en nokså frustrert fyr med et nokså hjemsøkt hus hvor spøkelser leker sisten i alle hjørner. Elise beroliger denne mannen og sier at dette er hennes jobb, og det er dette hun gjør. I det øyeblikket han nevner adressen til huset (ironisk at den heter five keys?), stopper hjertet hennes et øyeblikk.

Denne adressen har gravd seg dypt i minnene og bare etterlatt seg mange arr.

Elise skulle aldri tro at hun ville noensinne komme tilbake til barndomshjemmet sitt.

Magefølelsen fortelle at denne gåten vil kanskje være svar på hennes fortid, også svar på hva som driver disse hendelsene.

Dermed er The last key i gang for å følge oss gjennom en ny mysterium, ’’enda dypere’’ enn før, med nye karakterer.

 Mye moro? Mye tull?

Handlingen i denne filmen er ikke så veldig mye mer annerledes denne gangen heller, men vi får vite mer. Eller kanskje litt, men ikke mye.

Begynnelsen er kanskje den aller sterkeste delen i filmen, som får deg ganske investert i Elises fortid og hennes familie. Det er alltid moro å finne ut så mye som mulig om karakterenes forhold til universet og det som skjer. Og i løpet av én og en halv time får vi mange nye flashback’s og gode sener.

Filmens sære tone og humor gjør det litt vanskelig å ta ting seriøst, men en skrekkfilm kan ikke bare basere seg på en følelse. Av og til kan man merke at for mye spøk kan gå litt langt, og dette gjelder Elises medhjelpere Spec’s (Leigh Whannell) og Tucker (Angus Sampson).

Vi kan forstå at disse ’’nerdene’’ har en spesiell type humor, men hadde kanskje håpet at dette ikke ble skjøvet ned i halsen på oss. Fansen kan kanskje være glad for at historien gjentar seg i samme stil, men hvis du er helt ny…blir det enten eller.

Insidious-filmene har utviklet seg til en pengeslukende serie som kan kanskje fortsette i evigheter , og takket være Lin Shaye. Du vil kanskje ikke tro at en skrøpelig dame kan være et kult alternativt for en helt , men du vil tro om igjen når du ser henne på skjermen.

Mer komisk enn det kan det ikke bli.

Mild komisk detektiv-film

Uansett tilfelle faller filmen under kategorien oppbrukt. For de som elsker skrekk og gru vil kanskje bli skuffet over hvor mye av dette vi har sett før.

Vi har liksom sett spøkelser gjemme seg og leke titte-bø før. Også er det kanskje lurt å nevne at denne demonen som skremmer livskiten ut av folk, egentlig er en skuffelse.

Soundtracket er heller ikke mye å skryte av, men du kan likevel få med deg gode skvettestunder. (definitivt ikke få av dem).

 

The last key er ikke en komplete horror, men mer mysterium i sjangeren..man kan heller si mild komisk-detektiv film. Gjennom lette dialoger og veldig gjennomskuende handlinger blir du ikke forvirret. Det er ganske lett å følge med. Du trenger ikke å være Sherlock Holmes for å vite hva neste steg blir. Alt i alt, en veldig mild film med litt gøy. Fan av denne serien? Få med deg filmen med din vennegjeng, helt ny? No problem, liker du litt skrekk eller kanskje en gammel fan av Sam Raimi’ Evil dead? Sjekk den ut for gøy med null forventninger.

Anmeldt av Thea Gvalia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.