Valentine’s Day: Kjærlighet på campus

Kjærligheten blomstrer på campus. Ansvarlig redaktør i Unikum, Matias Smørvik, og journalisten Sofie Klit forelsket seg i Unikums lokaler.

Valentine’s Day: Kjærlighet på campus


Her er noen søte kjærlighetshistorier om hvordan studenter har funnet kjærligheten innenfor UiAs korridorer.

Universitet er kanskje det stedet der man får relevant kompetanse og ikke minst universitetsdiplomet i hånda. Det er også en plass hvor man møter på mange nye spennende mennesker i løpet av studietiden, utvikler vennskap og forhåpentligvis noe mer.

Torsdagsquiz

Hver torsdag samles studenter på tvers av studiene i universitetsbyggets kjeller for å konkurrere mot hverandre i en quizkamp. For enkelte studenter er torsdagsquizen på Østsia en hellig ukentlig aktivitet der man får utfordre sine kunnskaper i alt fra kommune- og fylkesvåpnene, albumcovere, fuglearter, kjendisfjes til alt mulig. Kunstfagstudenten Camilla Rennesund hadde derimot noe helt annet enn førstepremien i tankene; nemlig Roar Frivold Skotte.

– Jeg hadde sett på Roar i et halvt år, og syntes han var veldig kjekk. Han var quizmaster på Østsia, og det var der jeg hovedsakelig hadde sett ham. Jeg pleide å smile til han på quizen, men det var ikke stort å få tilbake, sier Camilla.

Roar og Camilla fant kjærligheten på torsdagsquiz.

En vakker januarkveld i 2016, i en fullsatt sal av ivrige studenter, sitter jentelaget Pink Ladies, oppkalt etter jentegjengen i musikal-komedien Grease. Etter et halvt år med beundring i hemmelighet, samler Camilla motet til å ta det første steget. Hun bestemmer seg for å gå mot Roar som står i baren, men idet hun går mot ham, ombestemmer hun seg og tar en annen retning. Etter et par slurker av ølen, går hun til slutt bort og håndhilser. Deretter spør hun om han vil være med å spise sammen med Pink Ladies en dag. Videre forteller Camilla at han takket ja til forespørselen, men på én betingelse.

– Jeg måtte sende en melding etter klokken 10 dagen derpå. Dette var for å bevise at jeg fortsatt ville i en edru tilstand, at han skulle være med på middag, sier hun.

Dagen etter var det Roar som sendte melding først, hvor han ramset opp alle ukedagene han var tilgjengelig. Og uken etter ble det middag på Egon med lagmedlemmene i Pink Ladies og Roar. Det tok derimot ikke lang tid før Roar sendte en ny melding til Camilla hvor han ville gjenta den suksessfulle middagen, men bare med henne. Og siden har det utviklet derfra.

Waffles + Coffee = Love

I likhet med Sandy og Danny i Grease, som finner tilbake til hverandre på slutten av filmen, finnes det flere studenter som har funnet sin bedre halvdel på universitet. Historiestudenten Amir Arefjell Hayek fant kjærligheten over vafler og kaffe med utvekslingsstudenten Hirosha Lakmali fra Sri Lanka. Det hele startet i ESN sin fadderordning for utvekslingsstudenter, Buddy. Masterstudenten Hirosha var gruppelederen til Amir, som var en av fadderne i Buddy-gruppen. De kom først i kontakt i en felles gruppechat på Facebook for alle fadderne, og de hadde kun utvekslet noen ord. Noen uker etter møtte de hverandre for første gang, ansikt til ansikt på ESN sitt Coffee Hour-arrangement.

– Jeg trodde hun var opprinnelig norsk. Vi pratet på engelsk og ble bedre kjent med hverandre. Etterhvert begynte vi å chatte mer og mer. Jeg hadde ingen tanker om henne som kjæreste. Hun var omgjengelig og alltid hyggelig i sine besvarelser, sier Amir.

Amir og Hirosha kan takke ESN for sin kjærlighetshistorie.

Siden den gangen møtte de stadig på hverandre flere steder på campus, både i kantina og Coffee Hour. Men det var spesielt et møte i kantina som fikk Amir til å innse at Hirosha var noe mer enn en venn. Han foreslo at de skulle tilbringe mer tid sammen, og avtalte en date neste uke.

– På denne daten forstod jeg hvor mye vi likte hverandre, og at vi passet så bra sammen. Kjemien var helt fantastisk, forteller Amir.

Selv om studentene befinner seg på forskjellige kontinenter på dette tidspunktet, så har kjærligheten vært i full sving siden februar 2017.

Kjærlighet i Unikum-redaksjonen

Det er ingen stor hemmelighet at kjærligheten har blomstret innad redaksjonen i studentavisen også. Det var nok ikke bare journalistikk-snakk mellom redaktør Matias Smørvik og den danske journalisten Sofie Klit.

– Hvordan var ditt første møte med Sofie?

– Første gang jeg så Sofie, var under høstens oppstart for Unikum tilbake i 2016. Jeg var nok litt nervøs siden det var mange nye ansikter og mitt første møte som redaktør. Da jeg så henne ble jeg raskt grepet av hvor skjønn, og ikke minst kul, hun var. Hun hadde en slags åpen og gjennomsiktig aura rundt seg. Dessuten var hun sykt pen, uten å trenge sminke eller moteklær for å få det til. Jeg ble litt sånn bestemt der og da på at jeg ville ha henne, sier Matias.

Da møtet var ferdig dro en gjeng ned til Østsia, og etter en times tid var det bare Matias, Sofie og en kamerat igjen rundt bordet. En dårlig timet baskettrening gjorde at Matias måtte forlate dem.

– Jeg husker godt at jeg inderlig håpet at de to ikke skulle finne tonen, innrømmer Matias.

Senere har studentene møtt hverandre ved flere ganger.

– Jeg var litt frempå ved et par anledninger uten at det gjorde et enormt utslag. En dag spurte jeg om hun ville se en film med meg. Og siden har det gått slag i slag, frem til vi i et meget beruset øyeblikk på nyttårsaften bestemte oss for å kalle hverandre kjærester, forteller en forelsket redaktør.

Få også med deg Studentklubben som stiller Valentinsdagen opp mot veggen og tar opp sjekketriks, gavetips og hvor merkedagen har sitt opphav:

Tekst: Phally Long Prum
Foto: Privat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.