Kommentar: Gjør språk tilgjengelig

Kommentar: Gjør språk tilgjengelig


Kommentar

Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.

En av de store fordelene ved å studere ved Universitetet i Konstanz er at man kan lære seg over 20 forskjellige språk uten å være redd for en stor regning. Et av UiAs tre satsningsområder er «Globalt mindset», dette satsningsområdet burde muliggjøre en storsatsning på lett tilgjengelig språkopplæring.

Ved Universitetet i Konstanz er det ikke bare de internasjonale studentene som får tilbudt språkopplæring på et lavt nivå, det tilbudet gjelder også for tyskerne som ønsker å bli introdusert for nye språk. Alt fra persisk til japansk til baskisk kan man lære seg, uten å ha forkunnskap. Dette øker ikke bare språkforståelsen til studentene, men det blir også enklere å få seg arbeid i utlandet, noe som utvilsomt kan bidra til å øke anerkjennelsen til UiA i Norge og i resten av verden.

Det finnes allerede god språkkompetanse på UiA. Det tilbys minst et årsstudium i de viktigste europeiske språkene. Årsstudiene er selvsagt et godt tilbud, men det burde være mulig å ta innføringskurs i et språk samtidig som man for eksempel følger en master i økonomi. Med litt investering bør det være mulig å tilby introduksjonskurs i fransk, tysk og spansk til UiA sine studenter. Dette vil ikke bare gi studentene ved UiA flere karrieremuligheter og en bredere kompetanse, men det vil også være et stort konkurransefortrinn for UiA i kampen om nye studenter. Sist, men ikke minst, vil det bidra godt til å fylle satsningsområdet «Globalt mindset» med innhold.

Tekst: Jacob Haugmoen Handegard, UiA-student på utveksling til Konstanz i Tyskland.

1 Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.