Leder: Nyt livet ditt, nyt studietiden din

Matias Smørvik, ansvarlig redaktør i Unikum

Leder: Nyt livet ditt, nyt studietiden din


Meninger

Dette er et meningsinnlegg. Meningsinnlegget gir uttrykk for skribentens holdning.

Leder

Dette er et lederinnlegg. Lederinnlegget gir uttrykk for skribentens holdning.

657,450. Det er antall timer du blir tildelt her i livet gitt at du fyller 75 år. Hvorfor skal du da bruke så mange av dem på mistrivsel?

Disse ordene tilhører ikke meg, men er elegant stjålet fra dosent Levi Geir Eidhamar som i semesterets siste forelesning tok salen med studenter på alvor. Hendene hadde fra før tatt fart mot taket. Hver og en av oss ville vite hva vi burde lese på før eksamen. Om han hadde noen tips vi kunne bruke for å bikke karakteren ett eller to hakk den riktige veien. Men det viktigste tipset han skulle gi – var at vi måtte kose oss.

Sannheten er at forskjellen på en C og B ikke er all verden til forskjell ute i den voksne verden. Likevel har jeg sett folk gråte i skam dagen før eksamen. Jeg har sett jubelhopp av en annen verden etter å ha blitt tildelt toppkarakter. Og ja, det merkes godt at Unikums medlemsmøter består av færre og færre journalister når eksamen står på agendaen.

I dette øyeblikket har jeg brukt opp drøye 240.000 av mine tildelte timer. Cirka en tredjedel der altså. Da syns jeg det er rart at vi finner tid til å pine oss gjennom nok en eksamensperiode. Vi stresser, svetter og engster oss. Vi slutter med trening, avlyser avtaler, legger vekk engasjementet. Timene vi er så heldige å få tildelt slukes rått.

Jammen er jeg ikke sikker på at vi presterer noe bedre med dette hysteriet hengende over oss. Jeg håper flest mulig av dere legger fra dere eksamensstresset i et mørkt skap dere sjelden besøker. Husk at du studerer av en grunn, nemlig at du finner faget ditt interessant og spennende. Pirr nysgjerrigheten din, og finn de metodene du trives best med. Ikke legg fra deg det som gjør deg lykkelig. Du kommer til å klare deg like bra på eksamen, selv uten å drive selvtortur.

Og vit at om det skulle gå dårlig – så kommer det til å gå veldig bra allikevel.

1 Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.