Swap deg til et bedre studentliv

Swap deg til et bedre studentliv


Har du for mye materielle eiendeler eller mangler du grunnleggende redskaper til kjøkkenet?

SiA sine studentboliger har gjenbruksrom der beboerne med nøkkelbrikke kan donere til felleskapet eller finne skatter. Spesielt i slutten av studieåret kan disse rommene inneholde mye variert.

SiA har gjenbruksrom på flere bygg. Her kan du sette igjen ting du tror andre beboere kan ha nytte av. Naturlig å sette igjen er blant annet kjøkkenutstyr.  SiA ønsker ikke tekstiler i gjenbruksrommet. Tingene må være hele og i god stand.

Masse god karma til den som legger igjen dette:

Pensumbøker – For lat til å selge bøkene brukt? Etterlat gjerne med jukselapper og notater. Du redder kanskje karakterene eller økonomien til en kamerat.

Vaffeljern – Lavt på prioriteringslisten for et trangt budsjett. Ufattelig god stemning. Husk å vaske først. Andres fett er ikke fett.

Store gryter – Gjør det lettere å arrangere større sosiale sammenkomster i bøttekotthybelen enn bare deg og mamma. Blir ikke kibbutz uten kokekar.

Oppbevaringsbokser – Til å lagre alle t-skjortene du ikke tør bruke med Che, Mao og Thomas Sankara. Privat eierskap i organiserte ryddige former foreløpig.

Det er en spesiell plass i helvete for den som etterlater seg dette:

Ødelagte møbler – Fellesarealer er ikke et siste hvilested for stolen du tok ut din frustrasjon på.  Sankthansbålet i hjembygden?

Brukte klær / sengetøy – Det er ingen i blokken som har samme størrelse og smak som deg. Den grønne klesinnsamlingsboksen er din eneste venn.

Upålitelig elektronikk – Kapitalismens onder, der elektronikk er laget for å feile, betyr ikke at du også kan feile dine medborgere. Kun kulakker setter igjen en kaputt printer.

Husmorpornografiske bøker – Petit bourgeoisie på sitt verste. Nei til «Sønnavind 39: forbuden frukt». Ja til «Erobringen av brødet» av Pjotr Kropotkin.

Disse studentboligene har gjenbruksrom:

Grimstad

  • Jon Lilletunsvei 21 – tilgang for beboere i Jon Lilletunsvei 15, 17, 19, 21, 23
  • Jon Lilletunsvei 2B – tilgang for beboere i Jon Lilletunsvei 2 A og 2 B
  • Tønnevoldsgate 26

Kristiansand

  • Kristian IV’s gate 101
  • Kaserneveien 11 – tilgang for beboere i Kaserneveien 8-36
  • Marviksveien 98
  • Kongsgaard Allé 7
  • Oblt. Omdalsvei 21-75
  • St. Olavs vei

Tekst: Bastian Wiik
Foto: Matias Smørvik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.