Rekordmange faddere på UiA i år

Emilie Fosse og Christina Bråten er faddere for andre gang i år.

Rekordmange faddere på UiA i år


Rekordmange faddere er rekruttert på UiA i år. Fadderne mener ansvaret både er gøy og litt krevende. 

Hvert år flokker nye studenter til universitetene og blir tatt inn i det sosiale felleskapet som fadderbarn. Her blir de tatt vare på av faddere som igjen er underlagt Fadderstyret.

Mina Talamonte er leder for Fadderstyret. Hun har lenge gledet seg til at fadderukene begynner, slik at hun og resten av fadderstyret kan se resultatene av det de har jobbet med i lang tid: nemlig ukene med mye moro og nye bekjentskaper.

Mina Talamonte, leder for fadderstyret. Foto: Emilie Hesselberg

– Det beste med å ha vært fadderleder så langt har vært all kunnskapen  jeg har fått og alle menneskene jeg har møtt. Jeg har lært utrolig mye om  universitetets funksjon og hvor mange som er med på å bidra til at en så stor institusjon skal fungere, sier Talamonte.

Hun understreker også hvor hyggelig og lærerikt det har vært å møte mennesker  i alle situasjoner i jobben hun har hatt som fadderleder, selv om enkelte perioder, som for eksempel rekrutteringen, har vært litt ekstra krevende.

Ny rekord

Takket være mye arbeid har Fadderstyret satt rekrutteringsrekord på antall faddere i år. Talamonte forteller at arbeidet og resultatene så langt har vært givende, til tross for delvis mye slit.

Fadderstyrene på både campus Kristiansand og Campus Grimstad er fornøyde. I Kristiansand er det i år påmeldt 828 faddere som tar vare på og gir de nye studentene en god start på studietiden.

Ble faddere på grunn av det sosiale

Emilie Fosse og Christina Bråten valgte begge å bli faddere på grunn av det sosiale. De var faddere for ett år siden, og hadde både oppturer og nedturer i løpet av fadderperioden.

Det beste med å være fadder synes de er å bli kjent med nye folk og ha det moro.

– Jeg har tidligere hatt veldig fine opplevelser i fadderukene, sier Fosse, som selv har vært fadderbarn tre ganger.

Mye å passe på 

Men det er ikke alltid like lett å holde styr på flere nye studenter. For Bråten var det litt ekstra vanskelig å hele tiden skulle tenke logistikk.

– Man må hele tiden passe på at man har et sted alle kan få plass til å vorse eller henge
sammen, i tillegg til at alle er med og har det gøy, forteller hun.

Også Fosse forteller at det fort kan bli litt slitsomt som fadder.

– Man føler man har et ansvar, og da kan det vært hardt å stille opp på de dagene man  er sliten og helst bare vil bli i sofaen.

Drikkepresset

Et tema som har vært oppe flere ganger, er at fadderukene ikke skal handle om drikkepress. Det skal finnes andre muligheter for studentene som velger å ikke drikke alkohol i gruppa. Faddergruppa til Fosse og Bråten hadde både vors og fester, men også spillkvelder, film-maraton og dager på stranden i fjor.

– Vi vil jo at alle skal ha det gøy og at det ikke skal være noe drikkepress. Det kan være vanskelig når flesteparten vil drikke og det er en stor gjeng du har ansvaret  for, avslutter Fosse.

Tekst: Mia Wright
Foto: Mia Wright og Emilie Hesselberg

1 Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.