Hvordan har studiestart og fadderuka vært for deg?

Hvordan har studiestart og fadderuka vært for deg?


Mikkel Strøm (21) 1. årsstudent på kommunikasjon

– Jeg synes det var bra. Det var mye sosialt, spesielt den første uken. Det kunne ha vært bedre hvis det ikke hadde regnet så mye på flere av arrangementene, men jeg synes fadderne har levert bra. Det har vært morsomt og jeg har blitt kjent med mange nye folk. Jeg savnet litt informasjon om opplegget, de forskjellige aktivitetene og faddergruppene på forkant.

 


Even Flå Kaarmo (21) 1. årsstudent på økonomi og administrasjon

– Det har vært moro, mye opplegg og mye forskjellig å delta på. Det beste var futsal-, basket-, innebandy- og volleyballturneringen. Det synes jeg var gøy. Også var første kvelden med Cezinando veldig kult. Jeg drikker jo ikke, så jeg synes det kanskje var litt mye som ble lagt opp rundt det, men jeg har jo fått deltatt på det som var alkoholfritt og det har vært kjempe moro.

 

Mads Eklund (21) 1. årsstudent på økonomi og administrasjon

– Det har vært moro, men travelt. Det beste var at jeg fikk en fin faddergruppe og kom godt overens med folk. Det har bare vært veldig gøy.

 


Andreas Aalberg (23) 1. årsstudent på økonomi og administrasjon

– Jeg har egentlig ikke vært så veldig mye med på fadderuke-opplegget. Jeg har studert to ganger før, så jeg har vært med på to fadderuker tidligere, så det å gå på fylla i to uker i strekk kjente jeg at jeg ikke orket. Men utenom det har forelesningene vært bra og foreleserne virker veldig flinke. I tillegg er det mange trivelige folk på studiet mitt. Altså jeg har jo vært med litt, men stort sett har jeg blitt kjent med folk i forelesningene.

 


Mariette Andersen (23) 1. årsstudent på økonomi og administrasjon

– Jeg synes det har vært veldig bra. Blitt kjent med masse folk og bare kost meg. Jeg likte fadderuka aller best, også hadde vi et seminar i starten hvor vi lærte litt om hvordan bli kjent og å være åpne. Men jeg skulle ønske fadderuka hadde vært preget av litt mer edru tilstander.

 


Lino Lötscher (24) exchange student in education

– It was really nice. I am an exchange student from Switzerland, so everything was very new, but we had some buddy groups that made it easy to get in touch with other students. I especially liked the concert outside the university. I dont remember his name, something with “son” or something, Cezinando! It was really nice.

 


Anja Estermann (21) exchange student in education

– It was quite nice, because the studies hadn’t started and we had time to get to know everything, like how life is here in Kristiansand and at the university. The best thing must have been the festival and when all the organisations and student activities had stands in the tent and we could see what they have to offer here. I found KSI and now i play volleyball.

 


Lars Marlow Bakken (21) 1. årsstudent økonomi og administrasjon

– Det har vært en utrolig fin start her på UiA. Vi åpna med fadderuke og masse arrangementer der jeg ble kjent med de jeg skal gå på skole med, og det var en kjempefin inngang. Jeg syns det er deilig at jeg kan komme til forelesning og vite hvem som sitter der, det er veldig fint. Det beste har vært alle kveldene under fadderuka, hvor vi bare satt og pratet og ble kjent med nye folk, en fin og rolig start. Jeg har aldri studert før, og visste ikke helt hva jeg kom til, men jeg ble veldig positivt overrasket.

 


Oscar Strøm-Jensen (19) 1. årsstudent på lektorprogrammet

– For min del, var det en veldig fin start på studenttida. Jeg synes det sosiale fokuset under fadderukene var veldig fint. Jeg trivdes veldig godt i min faddergruppe, og har fått inntrykk av at alle de andre i gruppa også gjorde det. Jeg synes det er et veldig flott initiativ, og Studiestartfestivalen gjorde at man fikk møtt andre faddergrupper også. Det beste har vært den koselige faddergruppa og alle aktivitetene vi hadde. Jeg kommer jo rett fra videregående, så det å etablere seg var litt tungt i starten, men det går veldig bra nå.

 

Maria J. Riisnæs (19), 1. årsstudent på kommunikasjon

– Jeg synes det var veldig moro. Jeg var med på det meste, utenom én dag. Det var en bra arrangert festival, og ekstra morsomt at artisten var hemmelig. Vi var veldig heldig med faddergruppa vår, og jeg ble kjent med mange nye mennesker og hadde det utrolig koselig. På studiestartfestivalen med Cezinando synes jeg det ble ferdig litt fort. Plutselig var klokka elleve også var det over, så måtte man hjem eller finne på noe mer på eget initiativ. Jeg koste meg masse!

Tekst og foto: Matias Strand Rud

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.