Skeptiske til designet av nye studentboliger på Lund

Mary-Ann Hjemdahl har ordet og gir sin mening til kommunen og naboforsamlingen. Hun er en av de som nå vil oppleve å få familiehuset fjernet for å få plass til flere boligblokker

Skeptiske til designet av nye studentboliger på Lund


Beboere på Lund er skeptiske til designet av nye studentboliger på Lund torv. Det bygges for høyt og bredt, mener lokale beboere.

Torsdag morgen gikk Kristiansand kommunes by- og miljøutvalg, SiA, en håndfull studentorganer og lokale beboere ut på befaring av tomtene ved Lund torv hvor det er planlagt å bygge 275 nye studentboliger.

Kristiansands studentorkester Blæsen åpnet befaringen med show, etterfulgt av informasjon om byggeplan til de 275 studentboligene.

Deretter ble de satt i gang dialog mellom kommunen og beboerne om hvordan det hele skulle gjennomføres.  

Etter planen skal de nye studentboligene bli høye blokkbygninger på opptil elleve etasjer, det var noe mange lokale reagerte på. En av dem var Hilde Hamborg

– Det bygges for høyt og for bredt, det er en for stor del av Vabua blir tatt opp og blir på en måte til “studentenes hage”. Vi ønsker å kunne fortsatt ha like mye tilgang til den parken, spesielt for barna våre, sier Hamborg.

Hun forklarer at de fleste i nærmiljøet synes det er flott at studentene vil få et godt botilbud så sentralt på Lund, men at det kommer med en bismak. En av problemene mange lokale peker ut er nemlig høyden på boligene som mange tror vil skyggelegge området.   

Illustrasjon av den nåværende planen for Lund torv.
Kristiansand kommune/ ARK-NET AS

 

I etterkant av befaringen var det flere som uttrykte misnøye med at kommunen ikke hadde satt av nok tid til å gjøre mer enn en kortfattet gjennomgang sammen med beboerne.

– Problemet er at det er en stor prosess med så veldig mange involverte, så vi kan ikke alle sette oss ned sammen en og en med kommunen og få hjelp med de problemene vi har med utbyggelsen. Det vi er redde for er at det er noen private utbyggere som har makt og mulighet til å utføre egne møter med politikerne, så vi små blir ikke hørt, sier Lund-beboer Kjetil Hellang.

Hilde Hamborg, Bente Hellang og Kjetil Hellang vil oppleve store endringer i nærmiljøet sitt som et resultat de nye studentboligene

Nye kjørefelt

Det var også spørsmål til det de nye kollektiv-kjørefeltene som vil komme med studentboligene. Flere beboere uttrykte frykt for at trafikken på Lund vil forverres.

– Det er forståelig at de som er bosatt her fra før er skeptiske til såpass store endringer, men Kristiansand er en by i utvikling med et studentmiljø i vekst, vi må få lagt tilrette for det og forhåpentligvis finne en løsning her, uttalte Leder Roy Skjæveland i Velferdstinget.

Utvalget vil foreta en åpen høring den 27. september. Mer informasjon om tid og sted for denne høringen vil komme på kommunens nettside.

Tekst og foto: Mats Sauro Høimyr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.