Fra Norge til Tyskland: Solveig Vik Hofseth

Solveig (t.h.) trives i München. Foto: Privat

Fra Norge til Tyskland: Solveig Vik Hofseth


Dette studieåret er jeg på utveksling i München, nærmere bestemt på Technische Universität München (TUM). Grunnen til det var at jeg ville forbedre tysken min, gå på et universitet med høyt nivå og ikke minst ønsket jeg å smake på storbylivet.

München er den tredje største byen i Tyskland og kan by på det meste – uteliv, kulturopplevelser og fantastisk natur! De kaller München million-landsbyen. Jeg kan sykle uansett hvor jeg skal og jeg møter også folk tilfeldig på gata fra tid til annen. Det trodde jeg ikke skulle være mulig, i og med at jeg nettopp har flyttet hit. For meg er München den perfekte kombinasjonen av store og små forhold (Nevnte jeg at jeg kommer fra en by med 6000 innbyggere?).

Foto: Privat

Universitetet jeg går på holder et høyt internasjonalt nivå, noe som også hadde mye å si for mitt valg av utvekslingssted. TUM berømmes for sitt fokus og sin ekspertise på entreprenørskap og innovasjon. Så om det er noe du ønsker å fordype deg i kan du trygt søke deg hit. Universitetet er blant de aller beste nasjonalt og på topp 50-lista i verden. For min del var det også spennende at jeg kunne fordype meg i et bredt spekter av emner fra klima og miljø til politikk og økonomi.

Det er vel ikke mulig å snakke om München uten å nevne Oktoberfest; den elleville ølfestivalen som går av stabelen en gang i året i September/Oktober. Folk kler seg opp i tysk folkedrakt, drikker øl fra 1-liters glass og blir mildt sagt ganske fulle. Legger du til pepperkakehjerter og karuseller har du Oktoberfest i et nøtteskall. Jeg kan love dere at vår norske versjon på Kick ikke kan måle seg med «the real deal». Det kommer folk fra hele verden for å oppleve denne sære greia, noe jeg skjønner godt – det var en fantastisk opplevelse! Etter to uker med øl og currywurst var det hele over – og jeg må si jeg var en smule lettet. Men jeg gleder meg til neste år!

Om du er interessert i Tyskland, glad i øl og ønsker å oppleve en kulturell storby med mye å by på kan jeg anbefale München på det sterkeste! Etter snart to måneder i denne byen begynner den så smått å føles som hjemme og jeg gleder meg til å se hva det kommende året bringer.

Tekst: Solveig Vik Hofseth

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.