Unikum digger: Kristiansand Symfoniorkester

Foto: K. Miura

Unikum digger: Kristiansand Symfoniorkester


At vi har et eget symfoniorkester i Kristiansand er kanskje ikke noe man tenker så innmari mye over. I hvert fall gjorde ikke jeg det før jeg ble bedt om å skrive en sak om det.

De fleste har nok ikke så mye erfaring med symfoniorkestre, eller klassisk musikk for den saks skyld (bortsett fra som bakgrunnsmusikk under den intense eksamenslesingen fordi man har hørt at klassisk musikk øker konsentrasjonen). Så dro jeg på konsert, og ble hektet. Så heldige vi er som kan ta del i og sette pris på den kulturelle arven symfoniorkesteret tilbyr! Komplekse stykker som er flere hundre år gamle, og fortsatt like nydelige. Jeg ble fascinert over hvordan musikerne fungerer som en organisme med en dirigent i midten som veiver som besatt med både armer og bein. Kanskje ikke sånn de ville beskrevet det på fagspråket, men du skjønner tegninga.

De hører til på Kilden og er ett av Norges syv profesjonelle symfoniorkestre. Det er 70 heltidsansatte musikere fra 15 nasjoner med dirigenter som har spilt med verdens fremste orkestre. Det synes jeg vi skal utnytte. La deg bli dratt inn i den kulturelle arven vi blir servert et steinkast unna Markensgate. Og kanskje du, som meg, begynner å fundere på hva som hadde skjedd hvis du hadde dedikert litt mer tid til å lære et instrument.

Tekst: Marthe Elden Wilhelmsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.