Filmanmeldelse: Ready or not

Filmanmeldelse: Ready or not


Norgespremiere: 23.08.2019
Originaltittel: Ready or Not
Sjanger: Horror, komedie, thriller
Skuespillere: Andie MacDowell, Mark O'Brien, Samara Weaving
Regi: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

Grace (Samara Weaving) skal gifte seg med Alex (Mark O’Brien). Til tross for familiens dystre utstråling og kjølige velkomst, gleder Grace seg til å gifte seg med mannen hun elsker, og endelig få høre til i en familie etter å ha vokst opp i fosterhjem. Det er bare en liten ting Grace blir nødt til å gjøre før hun kan kalle seg et fullverdig medlem av familien.

Familien, som har tjent seg rik på brettspill, har nemlig et rituale når et bryllup finner sted i familien, og den som gifter seg inn må spille et spill ved midnatt på bryllupsnatten. Personer som har unnlatt å gjøre dette, har på mystisk vis endt opp døde neste dag. Spillet går ut på at det nyeste medlemmet av familien trekker et kort, og på kortet står det hvilket spill som skal spilles. Det kan være sjakk, dam eller gjemsel. Gjemsel har ikke blitt spilt på 30 år og er det ene kortet du absolutt ikke vil trekke …

Etter å ha sett traileren på forhånd, var jeg mildt sagt dritnervøs på brudens vegne. Filmen forteller historien bra, og det kommer godt frem hvorfor karakterene er som de er. Balansen mellom de forskjellige sjangrene er veldig fin, og det veksles mellom nervepirrende, ekkelt, og humoristisk, som når den inngiftede svogeren unnskylder seg med «dårlig mage» for å kunne sitte på do og se på YouTube-videoer av hvordan han skal bruke armbrøsten han har fått utdelt, mens resten av familien jakter på bruden.

Det var forfriskende å se en film som jeg faktisk var usikker på hvordan skulle ende. Et par overraskende momenter gjorde seg bra, og skuespillerne var troverdige i rollene sine. Alt i alt synes jeg det var en bra film, men om den er verdt kinoturen kan være et annet spørsmål. Om du liker å gå på kino, så ja, men det er likegodt en film man kan se en mørk og sen høstkveld hjemme i sofaen med stearinlys og hjemmepoppa popcorn.

Så, hvem som vinner spillet finner du uansett bare ut ved å se filmen, og kanskje vil svaret overraske deg?

Tekst: Martha Simonsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.