Gratis businesside: Et skeivt utested

Gratis businesside: Et skeivt utested


Du er skeiv og vil på byen. Et sted du kan danse, drikke og kose deg. Hvor drar du? Jeg kaster herved ut en challenge: åpne et skeivt utested i Kristiansand. Hvem tør å stige opp til anledningen? 

Kristiansand trenger sårt et sted hvor man kan være skeiv og ha det gøy på byen. Et sted hvor man kan være seg selv uten å få uønska oppmerksomhet. Da særlig som skeiv kvinne. Et sted man kan sjekke opp andre av samme kjønn, et sted man bare kan henge og et sted man kan føle seg trygg og inkludert. Og selvfølgelig ha det gøy med alle slags mennesker. 

Harveys er et av utestedene som lett kunne satset på det skeive utelivet. Med et rom med mekanisk okse og et danserom med strippestenger, og utallige spillrom, hadde det vært enkelt å lage et skeivt rom og nå ut til et bredere publikum. En Gay Lounge for eksempel. Lokalene til Gatsby står tomme midt i markens. Et perfekt sted for en skeiv klubb. Man kan lett gå ut på byen og være en gjeng skeive folk, og sånn sett skape seg et skeivt utested (som Frøken Larsen var før i tida), men det er noe ved det at man går inn i andres rom og ikke har et eget fra før.   

Fortvil ikke, kjære leser. For det finnes ett sted skeive kan dra og få Pride-opplevelsen en gang i måneden: Klubb Skamløs på Teateret. Teateret er det eneste stedet i hele Kristiansand som har satset på et skeivt klubbkonsept. Her kan man drikke, prate, danse og kose seg.  

For å finne ut av mer om det eneste skeive utelivet i byen møter jeg festsjefLili Bergum Horverak og DJ, Elena Elise Skaiaa. De forteller meg at de har blitt veldig godt mottatt på Teateret og det kommer flere og flere folk til klubbkveldene. Utelivet i Kristiansand er ganske likt og kan for mange virke kjedelig om du ikke passer helt innafor normene. Klubb Skamløs blir ikke bare sett på som et skeivt sted, men også et alternativ til de andre utestedene. De er LHBT+-inklusive, ikke eksklusive. Klubben vokser for hver gang og har blitt en etablert del av utelivet i byen. Teateret og Klubb Skamløs skal ha kudos for å være de første, og hittil eneste, som åpner opp og lager et eget rom for skeive. 

Men jeg tror ikke jeg er alene når jeg sier jeg ønsker mer. En megafest én gang i måneden sier jeg ikke nei takk til, men jeg vil også kunne gå ut de tre andre helgene i måneden og ha det hyggelig på byen med andre skeive.  

Det er nye tider. Vi har trådt inn i et nytt tiår og samfunnet blir mer og mer åpent og tolerant. UiA henger opp Prideflagget og vi har fått et regnbuefarget overgangsfelt. Skeive Sørlandsdager og Prideparaden vokser for hvert år og vi har fått en studentforening for skeive studenter. Etterspørselen er der, spørsmålet er bare om noen faktisk vil møte den etterspørselen. Slik at skeive kan ha flere steder å dra i tillegg til én megafest i måneden på Teateret.  

Tenk hvor mange sinte leserinnlegg Fædrelandsvennen hadde posta fra oldiser som er frustrert på den skeive ungdommen som vil ha sitt eget utested. Man hadde fått så mye gratis reklame. Alle ville fått vite om det. Å åpne et skeivt utested etter Teateret kan fort føles som å hoppe etter Wirkola, men noen må jo tørre. Challenge accepted? 

Tekst: Åsne Ingersdatter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.