Intervju: Kristin Gjelsvik om Engasjer Deg-dagen

Foto: Adam Tzur

Intervju: Kristin Gjelsvik om Engasjer Deg-dagen


Vi i Unikum har vært så heldige og få snakket med Kristin Gjelsvik, og hun har ett råd til deg: ENGASJER DEG 

En av Norges mest kjente bloggere har vært på UiA og holdt motivasjonsforedrag på selveste Engasjer Deg-dagen. Og hvem passer vel bedre til å snakke om engasjement, enn Norges kanskje mest engasjerte dame?  

Vi er alle influensere 

Kristin har et klart og tydelig budskap, hvor hun ønsker at du skal engasjere deg. Og gjør det helhjertet. Fordi, som Kristin sier: vi er alle influensere, som for øvrig også var tittelen på foredraget hun holdt på onsdag ettermiddag. 

–Engasjement smitter, sier hun. At hun brenner for sine hjertesaker er det ingen tvil om, og vi fikk høre om klima og miljø, flyktningkrisen, og kroppspress, i foredraget hun holdt foran spente studenter på Østsia 

Utfordrende å være alene om å mene 

Kristin har en tydelig stemme i samfunnet, og hun blir hørt. Men at det har kostet å komme dit hun er i dag, og at hun til tider har følt på ensomhet, legger hun ikke skjul på.  

–Det er klart at det å ha et engasjement, og når man er en såpass høylytt og tydelig stemme som jeg er, så kan man av og til føle seg helt alene om å føle, og mene, visse ting.  

Videre forteller hun at hun ofte får høre av andre i ettertid at de synes det er bra at hun sier ifra, men at de ikke tørr å stille seg bak henne offentlig, nettopp fordi det er så ubehagelig å mene noe.  

Når man går så hardt ut mot noen, og særlig slik som jeg gjør mot min egen bransje noen ganger, så blir det jo innimellom «hate all over», og da kan det føles ensomt ut når de andre har en liten army som står parat for å beskytte dem med nebb og klør, og det kan helt klart føles utfordrende ut til tider. Heldigvis har jeg et godt utgangspunkt i at jeg er såpass trygg på meg selv. Jeg er veldig uredd, forteller hun.  

Engasjement og relasjonsbygging  

Kristin forteller at det å ha et nettverk med de samme verdiene som henne har vært fint å ha i tider hvor det har stormet som verst. Relasjonen hun har med andre mennesker med like verdier og samme interesser som hun selv, og som har heiet på henne underveis, har betydd mye for henne. Og det er jo nettopp det Engasjer Deg-dagen handler om. Å finne et sted med likesinnede mennesker og bygge gode relasjoner som man kan ha gjennom hele studietidenEnten om man finner de i linjeforeningen til studiet man går, eller om det er i en av de mange studentaktivitetene man kan være med iDet kan være med på å gjøre studentlivet bedre, og det kan også være med på å forebygge ensomhet. 

Helst til sist runder Kristin av med noen pro-tips til alle de der ute som måtte gå med en liten influenser-spire i magen: 

Velg deg en til to hjertesaker, og engasjer deg oppriktig. Du må ha noe konkret å komme med, og du må være en tydelig stemme. Det tar lengre tid å komme på en eventuell toppliste om ikke du fronter operert rumpe eller lepper, men det er veldig deilig å komme til topps med integriteten i behold, og med de gode verdiene du har intakt, avslutter hun med et smil.  

Tekst: Martha Simonsen 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.