Oppskrift: Kladdkake     

Foto: Unikum

Oppskrift: Kladdkake    


Den 7 november er det kladdkakedagen – en svensk tradisjon som vunnet mark også internasjonalt. Kladdkake er altså en slags blanding mellom sjokoladekake og brownies, en favoritt blant både store og små. Inviter på kake og kaffe for en pause i eksamenstiden med denne enkle oppskriften! 

  • 225g smør 
  • 4,5dl strøsukker 
  • 4st egg 
  • 3,5dl hvetemel  
  • 1dl kakao 
  • En klype salt 

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 grader, smør en springform (24cm i diameter) med smør eller bruk bakepapir.  
  2. Smelt smør i en kasserolle og la svalne mens du blander sammen alle andre ingredienser i en bunke.  
  3. Ha i smøret med de andre ingrediensene og rør om til alt er blandet. Ikke rør for mye, du vil ha så lite luft i deigen som mulig! 
  4. Hell deigen i springformen og sett inn i ovnen i ca. 25-30min. Kaken skal løsne i kantene, men fortsatt være litt løs i midten.  
  5. La kaken svalne helt, gjerne over natten i kjøleskapet før servering. 
  6. Dryss over med litt melis og server med pisket krem, is eller ferske bær! 

For å gjøre kaken glutenfri: bruk ca. 5dl glutenfri, lys melmiks 

For å gjøre kaken vegansk: bytt ut eggene med 2dl valgfri vegansk melk (f.eks. havremelk) og smøret med vegansk smør (f.eks. melkefri margarin). 

Skrevet av: Rebecka Sandbacka

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.