Sliter du eller noen du kjenner?

SiA Helse. Foto: UiA

Sliter du eller noen du kjenner?


SiA Helse  

SiA helse er en avdeling tilknyttet Studentsamskipnaden i Agder. Hit kan studenter komme med alle typer problemstillinger som omhandler psykisk helse. Ingen problemer er for små og ingen er for store. Mange studenter sliter med den store overgangen fra å være elev til å bli student. SiA Helse har både et forebyggende – og et behandlende fokusSiA Helse holder til i både Kristiansand og Grimstad, og tilbyr både timebestilling, drop-in timer og chattjeneste.  

Kristiansand: Telefon: 38 14 13 54 (11.00-11.30)  

Grimstad: Telefon: 37 23 37 92 (11.00-11.30)  

helse@sia.no  

www.sia.no/helse 

Studentprest  

Livet er sammensattstudentlivet også. Ikke alle dager er like enkle. Vanskelige valg, tanker eller vonde følelser kan av og til være godt å dele med noen. Kanskje du trenger en samtale om tro –eller tvil? Du bestemmer selv hva du trenger presten til 

Telefon: 918 55 292  

erland.grotberg@uia.no 

Studentombudet  

Studentombudet er en uavhengig juridisk bistandsperson for studenter tilknyttet UiANoroff, Ansgar høyskole og Fagskolen i Agder. Studentombudet er helt uavhengigog jobber for å sikre at studenters rettigheter blir ivaretatt. Studentombudet kan bistå i alle saker tilknyttet studiesituasjonen – alt fra eksamenundervisninglæringsmiljø m.m. Studentombudet kan hjelpe gjennom å være en nøytraluavhengig instans mellom studentene og utdanningsinstitusjonen i eventuell konfliktsamt bistå i klageprosesserStudentombudet har taushetspliktog det er helt gratis.  

Telefon: 38 14 21 42  

studentombud@uia.no  

studentombud@noroff.no  

studentombud@ansgarskolen.no  

www.uia.no/student/studentombud 

Støttesenter for kriminalitetsutsatte  

Har du eller noen du kjenner blitt utsatt for integritetskrenkende kriminalitet? Det kan være f.eks. vold, mishandling, seksuelle overgrephatkriminalitet eller krenkelser av personlig frihetStøttesenter for kriminalitetsutsatte I Agder politidistrikt kan bistå med: 

informasjon og veiledning om det å anmelde  

– Støtte hele veien fra politianmeldelse til saken er avgjort  

– Vitnestøtte før, under og etter en eventuell rettsak  

– Hjelp til å søke voldsoffererstatning  

Det er helt kostnadsfritt og det er ingen forpliktelser knyttet til det å ta kontakt. 

Telefon: 404 46 515 (ikke SMS)  

stottesenter.agder@politiet.no 

Støttesenter for kriminalitetsutsatte: Susanne Moe

SMSO (Senter mot seksuelle overgrep)  

Mangsom utsettes for seksuelle overgrep opplever ikke senvirkningene før lenge etterpå. Det er helt normalt å oppleve ettervirkninger både kort tid – og lenge etter et overgrep. SMSO er et tverrfaglig, gratis lavterskel hjelpetilbud til utsatte for seksuelle overgrep og deres pårørende. Her jobber ulike mennesker med bred kompetanse om seksuelle overgrepog man kan enkelt avtale tid for en samtale 

-Ingen skal utsettes for seksuelle overgrep. Likevel skjer det. Derfor er vi her.  

Telefon: 38 07 11 11  

kontakt@smso-agder.no  

www.smso-agder.no 

(SMSO bytter navn til Nok., men blir fortsatt å finne I samme lokaler med samme telefonnummer)  

SMSO: på bildet fra venstre: Vidar Bjelland, Tone Walbeck og Nina Rostrup

Andre nyttige ressurser  

– Mental Helses døgnåpne hjelpetelefon: 116 123  

– Kirkens SOS: 22 40 00 40  

– AA Anonyme alkoholikere: 911 77 770  

– DIXI ressurssenter: 22 44 40 50  

– Angstringen: 22 22 35 30  

– Dopingkontakten, Antidoping Norge: 800 50 200  

Chat-tjenester 

www.sidetmedord.no 

www.soschat.no 

www.krisepsykologi.no 

www.webpsykologen.no 

www.hjelptilhjelp.no 

www.blakorskrs.no 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.