SiA Helse
SiA helse er en avdeling tilknyttet Studentsamskipnaden i Agder. Hit kan studenter komme med alle typer problemstillinger som omhandler psykisk helse. Ingen problemer er for små og ingen er for store. Mange studenter sliter med den store overgangen fra å være elev til å bli student. SiA Helse har både et forebyggende – og et behandlende fokus. SiA Helse holder til i både Kristiansand og Grimstad, og tilbyr både timebestilling, drop-in timer og chat–tjeneste.
Kristiansand: Telefon: 38 14 13 54 (11.00-11.30)
Grimstad: Telefon: 37 23 37 92 (11.00-11.30)
helse@sia.no
Studentprest
Livet er sammensatt, studentlivet også. Ikke alle dager er like enkle. Vanskelige valg, tanker eller vonde følelser kan av og til være godt å dele med noen. Kanskje du trenger en samtale om tro –eller tvil? Du bestemmer selv hva du trenger presten til.
Telefon: 918 55 292
Studentombudet
Studentombudet er en uavhengig juridisk bistandsperson for studenter tilknyttet UiA, Noroff, Ansgar høyskole og Fagskolen i Agder. Studentombudet er helt uavhengig, og jobber for å sikre at studenters rettigheter blir ivaretatt. Studentombudet kan bistå i alle saker tilknyttet studiesituasjonen – alt fra eksamen, undervisning, læringsmiljø m.m. Studentombudet kan hjelpe gjennom å være en nøytral, uavhengig instans mellom studentene og utdanningsinstitusjonen i eventuell konflikt, samt bistå i klageprosesser. Studentombudet har taushetsplikt, og det er helt gratis.
Telefon: 38 14 21 42
studentombud@uia.no
studentombud@noroff.no
studentombud@ansgarskolen.no
www.uia.no/student/studentombud
Støttesenter for kriminalitetsutsatte
Har du eller noen du kjenner blitt utsatt for integritetskrenkende kriminalitet? Det kan være f.eks. vold, mishandling, seksuelle overgrep, hatkriminalitet eller krenkelser av personlig frihet. Støttesenter for kriminalitetsutsatte I Agder politidistrikt kan bistå med:
–informasjon og veiledning om det å anmelde
– Støtte hele veien fra politianmeldelse til saken er avgjort
– Vitnestøtte før, under og etter en eventuell rettsak
– Hjelp til å søke voldsoffererstatning
Det er helt kostnadsfritt og det er ingen forpliktelser knyttet til det å ta kontakt.
Telefon: 404 46 515 (ikke SMS)
stottesenter.agder@politiet.no

SMSO (Senter mot seksuelle overgrep)
Mange som utsettes for seksuelle overgrep opplever ikke senvirkningene før lenge etterpå. Det er helt normalt å oppleve ettervirkninger både kort tid – og lenge etter et overgrep. SMSO er et tverrfaglig, gratis lavterskel hjelpetilbud til utsatte for seksuelle overgrep og deres pårørende. Her jobber ulike mennesker med bred kompetanse om seksuelle overgrep, og man kan enkelt avtale tid for en samtale.
-Ingen skal utsettes for seksuelle overgrep. Likevel skjer det. Derfor er vi her.
Telefon: 38 07 11 11
kontakt@smso-agder.no
(SMSO bytter navn til Nok., men blir fortsatt å finne I samme lokaler med samme telefonnummer)

Andre nyttige ressurser
– Mental Helses døgnåpne hjelpetelefon: 116 123
– Kirkens SOS: 22 40 00 40
– AA Anonyme alkoholikere: 911 77 770
– DIXI ressurssenter: 22 44 40 50
– Angstringen: 22 22 35 30
– Dopingkontakten, Antidoping Norge: 800 50 200