Linjeforeningene kjemper for det sosiale 

Foto: Unikum

Linjeforeningene kjemper for det sosiale 


Linjeforeningene gjør det de kan for at folk skal skape nye bekjentskaper under koronapandemien. «Slik jeg ser det er linjeforeningens formål å skape sosiale og faglige relasjoner mellom studenter på likt studie eller kurs på forskjellige årstrinn.» Sier nestleder i Rhetorica, Mathias Skinstad 

Eksamensstresset sniker seg mer og mer inn på kroppen. Skyldfølelsen for at man ikke bruker 24 timer i døgnet på eksamens lesing blir sterkere og sterkere. Allikevel er det viktig å få koblet av, senket skuldrene og ha det sosialt. Arrangementer i regi av linjeforeningen gir deg mulighet til å bli bedre kjent med folk i klassen og de som enten er før eller etter deg i studieforløpetDu kan sitte på god informasjon til noen studenter og noen studenter har ofte god informasjon til deg. Sosiale arrangementer er en veldig god måte å hjelpe andre studenter som Nestlederen selv har hatt bruk for som student.  

Nestleder i Rhetorica, Mathias sier at de forskjellige arrangementene har gått bra. Det har vært et godt oppmøte og reaksjonene i ettertid er som regel bra. Mange av linjeforeningene har sosiale arrangementer som er bra for studiemiljøet. Det er også arrangementer med et mer faglig fokus. De bruker ofte resurser på folk fra arbeidslivet for å holde presentasjoner eller workshops. «I min tid i Rhetorica har oppmøte og tilbakemeldingene vært helt supert! Vi har fått mange positive tilbakemeldinger og jeg tror det ligger i at vi prøver å finne arrangementer vi selv virker morsomme og spennende» Sier Mathias Skinstad 

Ut av komfortsonen 

Jeg var selv på arrangementet «stipendpils» til RhetoricaFør arrangementet kjente jeg på en liten uro i kroppen, nå må jeg ut av komfortsonen min. Ønsket om å få med noen jeg kjente fra før var stor. Med innstillingen «livet starter ved enden av komfortsonen»var det bare å hoppe i det. Det var god stemning og gode samtaler på tvers av årstrinnSom gir mulighet til å få gode tips fra personer som har vært i samme situasjon. Det kan være skummelt å gå på arrangementer med ukjente folk, men jeg anbefaler å teste det ut. Du får større nettverk og en fin kveld ute blant hyggelige folk. Linjeforeningene har sosiale- og faglige-arrangementer. Workshops er relevante for studiet og du får bra informasjon som du kan ta med deg ut i arbeidslivet. Samtidig som du får brukt tid til å være med folk som har samme interesse som deg selv.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.