Sørlandsstudentenes kulturnytt

JEJUNE. Foto: Lars Jørpeland

Sørlandsstudentenes kulturnytt


Kulturredaktør undersøker hva de kreative sjelene i Sørlandets studentmiljø holder på med. Det kan hende de allerede er, eller er på vei til å bli det neste store. Kanskje du har sett noen av dem på forelesning? 

 

Ole Flugstad 

Ole Flugstad er student ved Låtskriver og Artist på UiA. Han slapp singelen «No One Knows» med bandet bestående av UiA-studentene Andreas Vidhammer, Sondre Jessen Bjerkeli, Kristoffer Hjelmaas Sivertsen og Martin Raev.  

Studiene har vært en stor hjelp på veien og har inspirert Flugstad til å utforske nye territorier. 

 – Låtskriverstudiet har på mange måter utvidet horisonten min. I tillegg til å skrive låter på engelsk har jeg fått øynene opp for det å skrive på norsk, og på dialekt. Det gjør at jeg kommer nærmere publikum og jeg gleder meg til å etter hvert gi ut musikk på norsk. 

«No One Knows» har et bakoverlent gitardrevet preg. Klart og smakfullt spill fra bandet og en sjelfull vokalprestasjon. Det er en god balanse mellom en spontan jam-aktig følelse og mer planlagte høydepunkt. Jeg ser lett for meg dette som et flott soundtrackspor til sommerens hete kjærlighetsfilm. 

Ole Flugstad låtskriver UiA
Foto: Privat

JEJUNE 

Et unikt Alt-Rock band med studenter fra Institutt for Rytmisk Musikk har for alvor begynt å bygge fart i karrieren (selv under pandemien). De har nå også blitt signert av plateselskapet til Jonas Alaska, Billie Van, og Mikhael Paskalevnemlig Braveheart RecordsPaskalev er også produsent for bandet. EP kommer til sommeren, men allerede er det to singler ute.  

Den nyeste, «Johnny B Goode is Dead», er en crescendo av en låt. Selv hører jeg litt tidlig Radiohead, The Smiths, Muse og litt Bob Dylan. Spesielt den D’Angelo-aktige tromme-grooven fanger meg. Vokalen til Terence Dougherty er også autentisk og karismatisk.  

Bandet JEJUNE posserer foran grafittivegg
JEJUNE. Foto: Lars Jørpeland

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.