Demokrati- og valguke: Trår til i Agder for studentene

Demokrati- og valguke: Trår til i Agder for studentene


Fullt fokus fremover

Nå er vi i begynnelsen av mai og det skal for første gang gjennomføres en demokrati- og valguke ved Universitetet i Agder. Motivasjonen er ikke tilfeldig, men skal sette demokratiet i rampelyset for å få fokus rundt studentvalg som skjer i mai. Samtidig som demokrati- og valguka skjer skal det fremmes representanter for både universitetsstyret, fakultetsstyrene og Studentparlamentet.

-Bakgrunnen for demokratiuken er et ønske om å bidra til at studentdemokratiet ved UiA er så levende og velfungerende som mulig. Dette ønsker vi å gjøre ved å sette studentdemokrati inn i en bredere ramme og å kaste lys over generelle problemstillinger vedrørende demokrati med et særlig fokus på Europa. Dette fordi vi ser at demokratiet forvitrer i land som ligger ikke så langt unna oss. Demokrati må pleies og hegnes om- vi kan ikke ta det for gitt. Demokrati og valguken kommer vi til å arrangere hvert år i samarbeid med Europarådet, Kristiansand kommune og andre partnere, sier rektor ved UiA Sunniva Whittaker.

Et annerledes, men åpent opplegg 

Arrangeringen har ikke vært uten problemer, men kreative løsninger har kommet opp for å likevel vise et samhold. Leder i STA (Studentorganisasjonen i Agder) Olea Norset uttrykker at demokrati-uka skjer på et initiativ fra rektor Whittaker, som gjerne ville ha demokrati opp på dagsorden. Da samkjører STA og rektor det slik at det blir samtidig som stemmeuka for studentvalget, det er første gang det skjer. Det blir også digitalt i år (2021), sier hun.

Man er selvfølgelig opptatt av at noe slikt skal være så fysisk som mulig, men vi må respektere koronarestriksjonene. Det blir mye digitale arrangement der linjeforeningene også bidrar med det de har, og STA har også en podkast der de snakker om demokrati som man kan lytte til når man vil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.