Ny utgave: Musikalske UiA, Abortkampen & Unikum prøver Rona!

Illustrasjon: Kristina Nikitina

Ny utgave: Musikalske UiA, Abortkampen & Unikum prøver Rona!


#LEDER: Kjærlighet til seg selv er også kjærlighet

Februar er jo ofte sett på som en romantisk måned. Måneden med Valentinsdagen. I fjor var utgaven dedikert til sex, erotikk og kjærlighet. Denne gangen ønsker vi å dra dialogen videre, og utvider til temaer rundt kropp, helse, og retten til egne valg. En helomvending fra relasjoner mellom to parter, til et mer introspektivt perspektiv.

Kjærlighet til seg selv er utrolig viktig, og jeg tror mange har lært litt av hvert om seg selv de siste to årene. Det har vært mye alenetid med nedstengninger, karantene og isolasjoner.

 

Les hele papirutgaven nederst i saken.

 

Det å møte seg selv uten masse forstyrrelser og interaksjoner kan åpne sinnet. Plutselig forsvinner hele sosiallivet, og man forventes å underholde seg selv. Det er ikke like lett å gjemme seg bak noe da. Mange gjemmer seg bak rutiner, sosialliv og jobb for å unngå å ta stilling til personlige utfordringer.

Mange sliter med kulturell indoktrinering eller er undertrykte følelser som man har gjemt godt bort. Det er skummelt å ta dypdykk i seg selv og utfordre verdenssynet sitt, men det kan være nødvendig for å bli tro mot seg selv.

I denne utgaven har vi et bredt spekter av saker, der veldig mange av de er direkte koblet til «din kropp, dine valg». Vi håper at om dere ikke lærer noe nytt om dere selv, at man kan få litt bedre forståelse av andre. De fleste har gode grunner til hvorfor de tar valgene de tar, problemet er ofte at man glemmer å spørre.

Retten til å ta egne valg for sin del er en viktig rettighet å verne om, om det skulle omhandle kropp, framtid, hobbyer eller yrke.

Unikum 02 Februar NETT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.