Vepsebol

Foto: Ingrid Nordvik Krossbakken

Vepsebol


Da er vi i gang med julebaksten og vepsebol er både enkelt og godt!

 

Ingrediensar:  

  • 3 eggekvitar  
  • 2 ts vaniljesukker 
  • 200g sukker 
  • 200g kokesjokolade  
  • 200g mandlar 

Slik gjer du: 

  • Pisk eggekvitane stive og tilsett sukker og vaniljesukker litt etter litt, til det vert ein tjukk og blank marengs. 
  • Grovhakk mandlar og sjokolade. 
  • Vend mandel- og sjokoladebitane inn i marengsblandinga, her er det viktig at man ikkje piskar da forsvinn ein del av lufta frå marengsen. 
  • Bruk to teskeier for å lage små marengstoppar på eit bakeark  
  • Steik vepsebola i omnen på 180 garder i 10 minutt.  
  • La dei avkjøle seg før dei nytast   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.