Navn: Helene Ecklo Brevik

Studium: Medieproduksjon

Hvor befinner du deg?

Jeg befinner meg fremdeles i Kristiansand.

Hva bruker du dagene til?

Dagene går til å se alle de dårlige action-filmene jeg kan og til å sove masse. Jeg har vært syk de siste ukene, så skole er satt litt på vent. Heldigvis har jeg en samboer å tilbringe tid med, og litt forskjellige prosjekter som jeg kan jobbe med hjemmefra!

Har situasjonen påvirket eksamen?

Eksamenene mine blir ikke altfor annerledes. En har blitt avlyst, men som medieproduksjons-student har vi for det meste praktiske eksamener som vi kan gjennomføre hvor og når som helst. Vi hadde for så vidt brukt månedsvis på å planlegge en dokumentar vi skulle lage, hvor vi skulle på et seminar på sykehuset og intervjue en ekspert som skulle komme hit fra Trondheim. Alt måtte vrakes, måneder med jobb. Men vi har tilpasset oss så alt ordner seg til slutt, til tross for at det er frustrerende.


Navn: Kristiane Aas

Studium: Sykepleie

Hvor befinner du deg?

Jeg reiste hjem til Larvik etter endt praksis i slutten av mars

Hva bruker du dagene til?

Jeg er hjemme og leser til eksamen. Ellers har jeg gått noen turer, ryddet og vasket hjemme, vært med kjæresten og sett noen få venninner.

Har situasjonen påvirket eksamen?

Det er en eksamen som ble endret fra 5 timers skoleeksamen til 5 timer hjemmeeksamen. Utenom det har jeg en hjemmeeksamen i mai som går som normalt. Jeg rakk heldigvis å bli ferdig med praksis før jeg reiste hjem.


Navn: Marthe Viktoria Holm

Studium: Journalistikk

Hvor befinner du deg?

Jeg har reist hjem til Trondheim.

Hva bruker du dagene til?

Det varierer veldig. Jeg prøver å ha en rutine så jeg ikke ender opp med å ligge i senga hele dagen, selv om det er fristende hehe. Jeg trener, går tur med hundene og har online undervisning. Jeg jobber også over nett to ganger i uka.

Har situasjonen påvirket eksamen?

Vi hadde siste skriftlige eksamen for noen dager siden. Egentlig skal vi ha praksis nå for å lære om radio, nettavis og sending – noe som forståelig nok blir litt vanskelig. Skolen mener vi skal kunne gjennomføre dette fint, men vi får se hvordan det går og håpe på det beste.


Navn: Thomas B. Melhus

Studium: Pedagogikk

Hvor befinner du deg?

Jeg har dratt hjem til Åfoss i Skien. Her har jeg vært siden lockdown 12. Mars.

Hva bruker du dagene til?

Jeg går turer, binger Studio Ghibli og drikker alkohol.

Har situasjonen påvirket eksamen?

Jeg skulle hatt en presentasjon og skriftlig eksamen på skolen, men begge er omgjort til hjemmeeksamener med cirka fem dagers mellomrom (alt rundt 17. mai).


Navn: Oda Breivik Skjæveland

Studium: Lektor med samfunnsfag og master i nordisk

Hvor befinner du deg?

Jeg har dratt hjem til Tau som er et lite tettsted med 3000 innbyggere.

Hva bruker du dagene til?

Det er utrolig fin natur her med mange fjelltopper, så jeg går mye tur. Jeg bor med mamma som også har hjemmekontor, så vi møtes alltid til lunsj hver dag klokken 12. Utenom det tilbringer jeg mye tid med familien, bestevenninna mi og prøver å jobbe med skole. Jeg har også gitt mormor en innføring i Vipps og lært henne å kjøre gjennom drive-through på McDonalds (hvis noen trenger tips til hva de kan finne på).

Har situasjonen påvirket eksamen?

Jeg skulle egentlig hatt to skriftlige 4-timers eksamener på skolen. Disse er nå 4 og 8 timer med hjemmeeksamen. Jeg skulle også ha en muntlig, som har blitt todagers hjemmeeksamen. Jeg savner venner i Kristiansand, spesielt med tanke på kollokviegrupper i eksamenstiden.

Tekst: Helene Alsaker

Foto: Private

Forfatter

, , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.