Arendalittene gikk mann av huse for å oppleve A-ha konserten på Krøgenes ved Arendal, en solfylt lørdagskveld i midten av juni i regi av Canal Street. Det var rundt 11 000 betalende publikummerne og andre som hadde fått tak i disse billettene til A-ha konserten.

Det kjente bandet som startet opp i 1982 var med å prege 80-tallet da de slo gjennom med «Take On Me» som ble nr. 1 på den amerikanske singellista «Billboard» i USA i 1985. Bandet fikk det til å koke også blant de fremmøtte i Arendal. Mange arendalitter som var unge og lovende på 80-tallet og som husker godt 80-tallsveisen, 80-tallsmoten, og ikke minst musikken fikk igjen mimre og vrikke seg tilbake til yngre dager da A-ha preget hitlistene, tilbake til tiden da lærreimer rundt håndleddet og hullete dongeribukser ble svært så populært.

Populære sanger

Noen av de mest kjente låtene ble spilt på rekke og rad «Schoundrel Days», «Crying in the rain», «Foot Of The Mountain», «We’re Looking For The Whales». Da A-ha spilte «Cry Wolf» våknet publikumet i Arendal virkelig til, og det var tydelig at mange av de fremmøtte sang med og danset med rockefoten til rytmene i sangen. Gjennom konserten var det Morten Harket og Magne Furuholmen som snakket til publikummet i Arendal.

Ny plate med A-ha til høsten

Etter at A-ha hadde spilt en ukjent sang denne lørdagskvelden fikk publikum høre en god nyhet.

-Den var det kanskje ikke alle som kunne», sa Magne Furuholmen etter at de hadde spilt en sang der mange i publikum benyttet muligheten til å prate med hverandre. Deretter annonserte Furuholmen at A-ha kommer ut med ny plate til høsten, og med møtt med jubel av arendalspublikummet. Så ble en låt til av den nye platen presentert for befolkningen, som gikk i et litt mer rolig tempo enn den første. Morten Harket prøvde også å snakke litt arendalsdialekt før «Hunting High And Love» ble spilt og publikum kunne være med på allsang på denne låta. Den kjente A-ha sangen fra James Bond, «The Living Daylights» ble også spilt og da fikk også de fremmøtte være med å synge denne sangen.

 

Morten Harket på scenen under Canal Street i Arendal // Foto: Bjørg Fossli

 

Filmet og tok bilder

Ekstranummere fikk også de fremmøtte med «The Sun Always Shine On TV», og her rocket publikummerne og er helt med. Videre røsker bandet ordentlig tak i fanskaren med å spille de kjente tonene fra «I’ve Been Losing You».

-Tusen takk Arendal! Har dere hatt det greit, spør Furuhomen publikummet. Furuhomen takket gjentagende ganger publikummet i Arendal.

– Tusen, tusen takk, her er en låt igjen fra oss, konstaterte han da konserten begynte å gå mot slutten. Den siste sangen som ble spilt var naturligvis «Take On Me», og da var det flere som måtte frem med mobilen og filme og ta bilder mens denne sangen ble spilt, og publikum sang med full hals.

 

I en mail til Unikum sier manageren til A-ha, Harald Wiig at bandet likte seg godt i Arendal.

-Alle hadde en fantastisk kveld. Det var spesielt god stemning hele kvelden, og sterk, dynamisk respons særlig konsertens størrelse tatt i betraktning. Nydellig vær og omgivelser, samt SS Sørlandet satte prikken over i’en, forteller Wiig.

Konserten var utsolgt og det var 11 000 betalende publikummere som fikk se A-ha i aksjon. // Foto: Frank Asbjørn Hole Nilsen

 

Flere konserter på Canal Street

Senere i sommer kan Canal Street i Arendal friste med konserter med blant annet kjente artister som AURORA, Madrugada, Bjørn Eidsvåg, Bo Kaspers Orkester, Sondre Lerche og Jonas Alaska.

 

Tekst og foto: Frank Asbjørn Hole Nilsen

Forfatter

, , , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.