Lørdag 18. oktober ble konsertsalen i Sørlandets storstue Kilden forvandlet til en nedstrippet og varm stue med hjemlig atmosfære. Maria Mena kom med tre musikere og spilte et herlig akustisk sett, der nye og gamle låter ble forent i ny innpakning.

Maria Mena som i dag er en av Norges største singer/songwritere ble spådd en lysende karriere da hun som 16 åring fikk platekontrakt via farens nettverk. Hun vokste opp med en far til musiker, og en mor som ikke alltid var like mye til stede, noe som har vært tema på flere av låtene hennes tidligere. Denne kvelden tok hun med seg nye og gamle låter til Kilden i Kristiansand. Anledningen var en såkalt bonusturné, en miniturné til kulturhus rundt om i landet mens hun skriver på nytt låtmateriale.

Kvelden åpner med en acapellalåt der Marias sarte og hese stemme på kledelig vis fyller ethvert hjørne i konsertsalen. Deretter fortsetter hun med de nyere låtene «Honest» og «Caught off Guard/Floored by Love». Maria tar seg god tid til å bygge opp en relasjon med publikummet, og serverer en rekke historier om låtskrivingsprosessene og hvordan ulike låter blir til. Hun gjør en herlig akustisk men up-tempo versjon av hiten «You’re the Only One», og forteller at hun fikk ros for låten av selveste Kanye West.

Og det blir, som det gjerne gjør når det er snakk om Maria Mena, til tider svært personlig i Kilden. Vi får høre om trøblete kjærlighet og fraværende morsfigur, og de kanskje aller sterkeste inntrykkene får vi når hun på ærlig og ujålete vis forteller om spiseforstyrrelsen som har plaget henne i så mange år før – hun synger om det i «I always liked that» og «Eyesore».

Alt i alt er konserten en akustisk godtepose for enhver Maria Mena-fan. Den er en god blanding nytt og gammelt materiale, og vi blir servert helt nye smakebiter, blant annet låta «This isn’t easy». Det neddempete og akustiske preget en slik konsert gir, tilfører flere av låtene nytt liv. Og samspillet med musikerne på keyboard, bass og gitar fungerer godt. Spesielt når gitarist Markus Lillehaug Johansen trår til som duettpartner under låta «Habits». Tidvis virker det noe strabasiøst for Maria å nå opp til de høyeste partiene, og tidvis overdøver akkompagnementet stemmen hennes – men det overskygges enkelt av hennes solide formidlingsevne og gode låter.

Kvelden avsluttes med flere ekstranumre og rundes av med julehiten «Home for Christmas» – det er ikke for tidlig når julebrusen er i butikkene!

Beste låt: «I always liked that»

Hva? Akustisk konsert med Maria Mena

Hvor? Konsertsalen, Kilden

Når: Lørdag 18. oktober

Tekst: Marit Grimsrud – nett@unikumnett.no

Foto: Pressefoto – nett@unikumnett.no

Forfatter

, , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.