Retkor Sunniva Wittaker ved UiA og rektor Beathe Due ved Noroff

Hvis du kunne tatt med deg hvem som helst i hele verden på en kaffe-date, hvem ville du valgt og hvorfor?

 

Rektor Sunniva Whittaker ved UiA
Foto: John-Petter Thorsen / Aptum

Sunniva Whittaker, UiA 

Den jeg ville invitere på en kaffedate er Aleksej Navalnyj: russisk opposisjonspolitiker. Etter å ha bli forgiftet og så vidt overlevd reiste han nylig tilbake til Russland fra Tyskland hvor han fikk behandling. Han var veldig klar over at han kunne få en lang fengselsdom på falske premisser, noe som da også skjedde. Jeg har stor beundring for mennesker som er så kompromissløse og jobber for en sak uten å tenke på konsekvensene for seg selv. Jeg ville gjerne fått høre mer om hans visjoner for Russland og hva det er som driver hans engasjement. Jeg har bodd et år i Russland og synes det er fryktelig leit å se hvilken retning landet går i. Jeg krysser fingrene for at internasjonal oppmerksomhet omkring behandlingen av Navalnyj og andre russiske opposisjonspolitikere vil føre til forandring.   

 

Rektor Beathe Due ved Noroff
Foto: Noroff

Beathe Due, Noroff 

Jeg vet hvem jeg ville invitert; Alle studentene som går på Noroff University College! Grunnen til det, er at jeg ble så inspirert av Amanda Gorman. Da hun fremførte «The Hill We Climb», minnet hennes unge, modige og sterke stemme meg om at det finnes så mange nye og viktige stemmer blant dagens unge – over hele verden – og av dem er vi så heldige å ha 500 stemmer! 

Etter å ha vært gjennom et år med korona, nedstengte campus, ensomhet, sosial distansering, fire år med falske nyheter, økende polariseringer mellom mennesker og mellom synspunkter, var det så godt å høre en ung sterk stemme og jeg skulle gjerne hatt en kaffe-date med våre egne unge sterke stemmer. De representerer håp og nye muligheter. De er grunnen til at jeg står opp og gleder meg til å gå på jobb hver dag. Jeg ønsker å ta meg tid til å sette meg ned for å se dem, høre deres stemmer og tanker om fremtiden, om hva de vil. 

Det blir enorme mengder kaffe, og egner seg muligens best online i disse dager, men det hadde gjort godt! 

 

Har du et kritisk spørsmål til rektor på din høyskole/universitet?
Kontakt oss på redaktor@unikumnett.no

Forfatter

, , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.