Kvinne i blå blazer står smilende foran lys bakgrunn i vrimlehallen på universitetet

– Det har ved flere anledninger blitt tatt opp, deriblant i UiA sine Facebook-grupper, at studenter reagerer på det de mener er manglende smittevernstiltak og/eller manglende oppfølging fra medstudenter. Hvilke utfordringer har rektorene i Agder sett i forhold til studiestart i år og har studenter vært flinke til å følge smittevern?  

 

Hilsen til Unikum fra UiA-rektor Sunniva Whittaker 

Velkommen tilbake! Dette budskapet lyser mot oss fra et stort banner ved hovedinngangen på begge våre campuser. Her på UiA er vi glade og takknemlige for endelig å se studenter i ganger, lesesal, kantine og auditorier.  Samtidig har vi korona-bremsene på, og opprettholder smittevernmeteren i forelesninger og på universitetsområdene.  Kjenner du på halsvondt eller hoste, har vi lagt til rette for korona-testing ved begge campusene. Alle studenter får tilbud om å vaksinere seg ved de kommunale vaksinasjonssentrene. Sjekk på uia.no eller hjemmesidene til enten Kristiansand eller Grimstad.  

Siste uka i august er det gjennom testing avdekket smitte hos til sammen ti studenter og disse er sendt i isolasjon. Vi ønsker god og snarlig bedring til dere som er syke. Vi får også noen tilbakemeldinger på at ikke alle husker meteren, noen glemmer QR-registrering og noen spaserer rett forbi spritflaskene. Kjære alle sammen; la oss gjøre en siste innsats. La oss vise ansvar og ta hensyn til hverandre!  

 

Blid fyr ved havet i rød jakke
Rektor ved NLA Gimlekollen Sigbjørn Sørdal. Foto: Privat

Rektor Sigbjørn Sødal – NLA  

Det har vært en glede å gjennomføre fysisk studiestart med mange nye og gamle studenter på campus Gimlekollen ved NLA Høgskolen. Med stor åpning av semesteret for alle førsteårsstudenter fikk vi også feiret oppstarten av nye økonomistudier ved NLA Hauge School of Management i Kristiansand. Disse nye studiene betyr at studenttallet på Gimlekollen vil vokse i årene fremover. 

Vi visste at det ville komme studenter fra mange deler av landet, og dessuten en god del utenlandsstudenter fra en rekke land, men det var vanskelig å vite om de kom fra områder med mye smitte og hvem som var vaksinert. Og med studenter som hadde opplevd et tøft år med mye isolasjon, kunne studiestart for noen virke litt overveldende. Noen studenter var tydeligvis mye mer bekymret enn andre. Det har vært en utfordring å skulle ivareta mangfoldet av studenter i en situasjon der ikke alle er like gode på smittevern. Det har vært studiestart med en meters avstand, og vi har tilrettelagt for setemarkering, men gjennomføringen hos studentene har vært noe utfordrende i enkelte tilfeller. 

Det har også vært et savn å kunne møte studentene med et smil i de situasjonene der det har vært påkrevd med munnbind. Men vi er takknemlige for at det ble fysisk oppstart og for å kunne møte både nye og gamle studenter i det nye studieåret. 

 

Har du et kritisk spørsmål til rektor på din høyskole/universitet?
Kontakt oss på redaktor@unikumnett.no

Forfatter

, , , , , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.