Jonas Lilletun Collective, JLC, band

Jonas Lilletun Collective er et av de nyeste bandene med utspring fra Institutt for Rytmisk Musikk ved UIA. Som navnet indikerer er bandleder trommis Jonas Lilletun, og gruppen slapp sitt debutalbum Urbanism 14. mai og kulturredaktør fikk en sniklytt i forkant av utgivelsen.  

Urbanism er et konseptalbum basert på materiale som Jonas har komponert gjennom de siste tre årene. Det er en god flyt med variasjon gjennom plata, men overordnet kan det settes inn i en moderne jazz-rick fusion definisjon. Ikke så ulikt grupper som Snarky Puppy eller the Aristocrats. Albumet består for det meste av riffbasert instrumentalmusikk med knalltett samspill og smakfulle improvisasjoner, med to vokal nummer mot slutten av platen.  

Det er lett å høre at musikerne har spilt mye sammen og alle leverer sterke fremførelser. Selv vil jeg gjerne løfte frem gitarsoloen på første låt «Creating Chaos» og det harmoniske samspillet av bass og piano på «Sunday» som kontrasterende men minneverdige øyeblikk. Ellers er det alltid solide groover i trommespillet, subtilt og velfungerende lyddesign i keyboardland, og ikke minst karismatiske vokalfremføringer der de utnyttes. Jeg ser for meg at dette kan bli en spennende gruppe å få med seg live.  

Helhetlig er det en flott distribusjon av energi mellom låtene der de komponerte og improviserte elementene samarbeider for å holde på konsentrasjonen til lytteren gjennom en variasjon av lydlanskap fra groovy club atmosfærer til drømmeaktige meditasjoner. Når vokallåtene gjør sin entre i andre halvdel er du klar til å danse og synge med. Her blir også funk og RnB innflytelsene tydeligere også.  

Alt i alt opplever jeg dette som en destillering av de mere moderne inspirasjonene til dagens musikkstudenter satt inn en dynamisk pakke av et album. Et fint akkompagnement til eksamenslesningen eller sommerens sosialt distanserte sosiale seanser.  

Forfatter

, , , , , , , , , , ,
Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.