Eksamensperioden nærmer seg, og samtlige lesesaler fylles sakte men sikkert opp av angst, kaffekopper og svette lettkledde studentkropper. Finnes det ingen plasser igjen å studere? Joda. Unikum har samlet en liste over sine favoritter når det kommer til alternative studieplasser.

 

1. I kjelleren hos Østsia

Liker du kaffe? Liker du øl? Liker du å ikke måtte tenke på å møte opp tidlig for å sikre deg de beste plassene? Østsia åpner klokken 11 og det er sjeldent fullt. Man kan koble av med biljard og brettspill dersom man vil ta en pause i lesingen. Ulempene er at det til tider kan være berusede medstudenter som kaprer biljardbordet, synger i kor med 80-tallsmusikken som konstant durer, og aldri går. Dessuten må man vente en time fra åpningstid til de begynner å servere øl. Det kan bli en hard time på en mandagsmorgen.

2. I heisen

Ønsker du å reise mens du nyter studentlivet, komme deg opp og frem i verden? Hvorfor ikke flytte studiene til heisen? Der har man både speil og festlige knapper å koble av med. Dessuten snakker ikke folk til deg dersom du sitter i heisen. Iblant blir tankerekkene avbrutt av en vakker kvinnestemme som sensuelt hvisker deg i øret ‘third floor’. Det eneste du må tåle er den konstante trusselen om at drømmen skal briste, heiskablene ryke, og at du styrter ned i døden. En liten pris å betale. 

 

3. Gangbro mellom bygg A og D

Dette er et luftig alternativ for deg som setter pris på god utsikt uten å tenke på vær. Av trafikk på denne gangbroen er det hovedsakelig de faste ansatte, og de kan du jo stoppe og spørre om fagrelaterte spørsmål. Det er dog lite plass til pulter og stoler, og langt til nærmeste kaffemaskin.

4. B4, A8 og D5

«Disse etasjene finnes ikke.», sier du. «Feil!», sier vi! Ingen andre enn vaktmesteren og den overbetalte heismontøren vet om det lille området utenfor motorrommet. Dette medfører visse problemer, blant annet at vaskehjelpen ikke vet at etasjen eksisterer. Dessuten er det en skummel kant som det frister å legge ting på. Men det anbefales ikke, for ting kan falle hele ti etasjer ned til kjelleretasjene og eksplodere i tusen biter, slik som noens lovbok gjorde for litt siden.

5. Veranda i A7

Her finner du både deilig utsikt og askebeger, alt en stresset student kan ønske seg. Her kan man sole seg, slappe av og sitte i fred. Stol og bord er allerede satt opp. Ulempen er at verandaen ikke egner seg så godt på dager hvor det regner, blåser eller er kaldt.

6. Inne i statue ved hovedinngang

Dersom du er glad i oppmerksomhet og kunst er det god plass inne i statuen utenfor hovedinngangen. Der kan du oppleve både tilrop fra forbipasserende og komme i kontakt med potensielle arbeidsgivere. Alle som kommer innom UiA må gjennom hovedinngangen, og da har du flotte networking-muligheter, tenk det! Oppmerksomhet får man dessverre også fra måker.

7. Nødutgangstrappen utenfor Østsia

Fra denne plassen kan man delta i det positive samholdet det er å finne på studenthuset uten å måtte delta i de kvasi-intelligente samtalene som føres. Man kan holde øyekontakt lenge uten å måtte snakke med vedkommende av den grunn. Det er fortsatt kort vei til kaffen og samtidig luftig. Man kan dog risikere å bli stemplet som ‘rar’ og ‘usosial’. Men studietiden er laget for pugging og ikke sosiale bånd, så du vinner på langsikt.

8. I en bunker bak J-bygget

Dersom du ønsker å sitte i ro og mak med eksamensangsten din finner du ikke noe mer egnet sted. Noen snille sjeler har også spritet opp fargene inne i sementbunkeren, så nå kan du reflektere i festlige omgivelser. Mengden flaggermus trekker dog litt ned på den helhetlige opplevelsen og har evnen til å traumatisere. Pluss at det lukter gammel nazist og mugg der.

Tekst og foto: Preben J. Bjørnestad og Roar Frivold Skotte

 

Forfatter

Latest Posts from Unikum

1 Comment

  1. […] – Alternative studieplasser, Roar Frivold Skotte​ og Preben Jakobsen Bjørnestad​  […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.