Hertugdømmet Burgund forsvant i 1477 etter slaget ved Nancy. Fargen deres derimot lever i beste velgående, nå også på border, tribuner og stoler på campus. Etter mye bråk i eksamenstiden og bygging står nå den nye storstuen klar for benyttelse.  Den nye innredningen i Vrimlehallen er preget av både modernitet og middelaldersk brutalitet. Fornyelsen skal selvsagt anmeldes!


Kantineområdet

Trenger vi mer kjøpesenterfølelse i Vrimle? Kan virke som om prioriteringen har ligget på å skaffe så mange som mulige sitteplasser til konsumenter med tunge handleposer. Men det er kanskje ikke så problematisk, har jo tross alt vært massiv plassmangel i kantinen til tider. Ser litt ut som som Peppes Pizza på Gardemoen.  En god plass for å starte kunnskapsreisen eller noe slikt om du liker trepanel og boder.

 

Sceneområdet lengst til øst

Tribunene i den østlige enden ved det store vinduet hentyder mye til at studenter er forbrukere av underholdning og ikke aktive deltagere i sin egen kunnskapstilnærming som trenger bord til didaktikkbøker og lovsamlinger. Likevel er en økning i sitteplasser i Vilhelm Krags Hall (Vrimles offisielle navn) velkomment. Ofte greit å kunne slappe av i ledige stunder med en kopp kaffe over en samtale om helgens galskap og anger.

 

Global lounge

«Global Lounge» som området mellom hovedinngangen og unisex-toalettet nå kalles er derimot en kjempeidé. Hvorfor ikke kombinere flyplass og universitet? Bakgrunnsstøy, høy gjennomgang, siste minutt stress og en kaotisk jungel av tilbud er alle felles opplevelser på både l’aeroport og i akademia. I all ærlighet er det godt for verdien av vitnemål fra UIA å kunne skryte av et «lounge»-område ved hovedinngangen.

 

Sittebodene med gitter

Det blå gitteret som omgir sittebodene i hjørnet ved utgangen mot F-bygget kan være beroligende for noen. Om du er av typen som har stropper, spenner, ørepynt eller andre ornamenter som vil sette seg fast er dette et meget spennende sted. Fengselsbur i mørkt hjørne? God utsikt over plenen? Dette blir kanskje det roligste hjørnet i nye Vrimle med tanke på lydnivå.

 

Samlet vurdering

I Luc Bessons «Leon» fra 1994 er leiemorderens eneste venn (før han møter en unødvendig seksualisert 12-årig Natalie Portman) en tropisk potteplante av typen Aglaonema.  Manglende botaniske kunnskaper på anmelderens side gjør det vanskelig å fastslå artene i nye Vrimle. Vil uansett anbefale alle å snakke med disse grønne kontorplantene. Gjerne høyt om du har mordplaner.

 

Anmeldt av: Bastian Wiik
Foto: Matias Smørvik

Forfatter

Latest Posts from Unikum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.